10 проверки на истинската любов

Жените сме емоционални същества. Често губим разумното си поведение, когато някой докосне сърцето ни. Готови сме да тръгнем на поход за голяма любов, да страдаме, да се жертваме и да се подлагаме на изпитания.

Нека си отговорим честно: всеки път ли тази любов оправдава очакванията ни? Може ли да откупим няколко мига нежност и интимност със сълзи и болка. Как проверяваме любовта преди да й се отдадем – смело, безразсъдно и пламенно до последна въздишка и капка кръв…

Всъщност много от нас рядко разпознават истинските чувства от моментните емоции и физическото привличане. И тогава идва мига, в който любовта отстъпва място на разочарованието.

Но има ли начин да се предпазим от разочарования в любовта? Можем ли да твърдим, че обичаме, ако не се боим от страданието и раздялата?

Писателят Адам Дж. Джаксън е добре запознат с тази илюзия, в която живеят не само жените, но и много от мъжете. Той събира в книга мъдростта си и разкрива 10 тайни, с които може да разпознаете и привлечете истинската любов в живота си. Всяка от тях е проверка за това колко силни са чувствата ви към вашия партньор. А за да са наистина стабилни не подценявайте на първо място обичта и уважението към вас самите.

Първа тайна: Силата на мисълта

Любовта започва с мисъл. Ние сме това, което мислим. Мислите, изпълнени с любов, създават изпълнен с любов живот и отношения изпълнени с любов. Ако искате любов, първо я привлечете в главата си.

Втора тайна: Силата на уважението

За да обичате когото и да е, първо се научете да го уважавате. Преди всичко уважавайте себе си. Не допускайте да забравите това, ако искате някой ден да откриете любов.

Трета Тайна: Силата на даряването

Ако искате да получите любов, просто трябва да подарите любов! Колкото повече любов дарявате, толкова повече ще получите. Да обичате – означава да дарите част от себе си без уговорки и без да очаквате нещо насреща. Практикувайте доброта просто така, без очаквания.
Тайната формула на любовта се състои в това винаги да обръщате внимание не на това какво може да вземете, а на това какво може да дадете на другите.

Четвърта тайна: Силата на приятелството

За да намерите истинската любов, трябва като начало да намерите истински приятел. Любовта не означава да се гледате един друг, а заедно да гледате в една посока. Любовта не може да съществува сред хора, които не харесват чуждите възгледи, които се борят срещу тях и са непримиримо различни в морала си.

Пета тайна:Силата на докосването

Докосването е едно от най-мощните проявления на любовта, разрушаващо бариерите и укрепващо отношенията между хората. Докосването променя физическото и емоционално състояние и прави другите по-възприемчиви към любовта. Докосването може да подпомогне изцелението на тялото и да сгрее сърцето. Когато отваряте обятията си, вие разкривате сърцето си, давате достъп към него.

Шеста тайна: Силата на принципа „Пусни на свобода“

Ако обичате някого, пуснете го на свобода. Ако се върне при вас, значи е ваш, ако ли не – той никога не е бил ваш. Дори и в най-силните любовни отношения е необходимо собствено лично пространство.

Ако искате да се научите да обичате, първо трябва да се научите да прощавате и да се освобождавате от стари обиди, печал, страх, предубеждения и уговорки. Запомнете – привличате това, за което мислите. Сега вече знаете, че ако излъчвате омраза, обида, страх, другите около вас непременно ще ви отговорят със същото.

Седма тайна: Силата на общуването

Когато се научим да общуваме открито и честно, животът се променя. Да обичате някого, означава да общувате с него.
Дайте на хората да разберат, че ги обичате и цените. Никога не се страхувайте да кажете трите вълшебни думички: „Аз те обичам“. Не пропускайте никога възможността да похвалите някого. Винаги се разделяйте с любов с този, когото обичате. Запомнете, че може да го виждате за последен път.

Осма тайна: Силата на предаността

За да е една любов истинска, е необходимо да сме й предани и тази преданост се отразява в мислите и действията. Преданост и вярност – това е истинската проверка за любовта. За да имате любовни отношения, е необходимо да сте предани на тези отношения. Предаността отличава силните от крехките отношения.

Девета тайна: Сила на проявяване на чувствата

Чувствата поддържат огъня на любовта и не й дават да угасне. Силните чувства на любовта се характеризират с дълбока преданост, ентусиазъм, интерес и радостно вълнение. Чувствата може да се разгарят, пресъздавайки минали ситуации, когато те се били по-силни.Спонтанността и изненадите пораждат съответните чувства.

Не позволявайте на ентусиазма ви към любим човек да изчезне. Ще има моменти, в които срещите ви няма да са толкова горещи и пламенни. Но нека да не оставяме рутината и еднообразието да разрушат нещо истинско

Десета тайна: Силата на доверието

Доверието е жизнено важно за любовта. Без него единият става подозрителен, тревожен и изпълнен с опасения, а другият се чувства в емоционален капан, струва му се, че не може да диша свободно. Не е възможно да обичаш някого в действителност, ако не му се доверяваш напълно.Твърде много връзки са били провалени от ревност и мнителност.

Един от начините да решиш дали някой ти подхожда е да се попиташ: „Доверявам ли му се напълно и бе никакви уговорки?“. Ако отговорът е утвърдителен, то може да си спокоен, че наистина си открил любов. Ако обаче се колебаеш – замисли се дали не саботираш сам отношенията си.

 Човек не може да даде малко доверие – или го има цялото, или не притежава никакво. Средното положение е само илюзия.

Други интересни статии, които подбрахме специално за Вас: