10 проверки на истинската любов

Аз съм тази, която съм | Диана image 2

Жените сме емоционални същества. Често губим разумното си поведение, когато някой докосне сърцето ни. Готови сме да тръгнем на поход за голяма любов, да страдаме, да се жертваме и да се подлагаме на изпитания.

Нека си отговорим честно: всеки път ли тази любов оправдава очакванията ни? Може ли да откупим няколко мига нежност и интимност със сълзи и болка. Как проверяваме любовта преди да й се отдадем – смело, безразсъдно и пламенно до последна въздишка и капка кръв…

Всъщност много от нас рядко разпознават истинските чувства от моментните емоции и физическото привличане. И тогава идва мига, в който любовта отстъпва място на разочарованието.

Но има ли начин да се предпазим от разочарования в любовта? Можем ли да твърдим, че обичаме, ако не се боим от страданието и раздялата?

Писателят Адам Дж. Джаксън е добре запознат с тази илюзия, в която живеят не само жените, но и много от мъжете. Той събира в книга мъдростта си и разкрива 10 тайни, с които може да разпознаете и привлечете истинската любов в живота си. Всяка от тях е проверка за това колко силни са чувствата ви към вашия партньор. А за да са наистина стабилни не подценявайте на първо място обичта и уважението към вас самите.

Първа тайна: Силата на мисълта

Любовта започва с мисъл. Ние сме това, което мислим. Мислите, изпълнени с любов, създават изпълнен с любов живот и отношения изпълнени с любов. Ако искате любов, първо я привлечете в главата си.

Втора тайна: Силата на уважението

За да обичате когото и да е, първо се научете да го уважавате. Преди всичко уважавайте себе си. Не допускайте да забравите това, ако искате някой ден да откриете любов.

Трета Тайна: Силата на даряването

Ако искате да получите любов, просто трябва да подарите любов! Колкото повече любов дарявате, толкова повече ще получите. Да обичате – означава да дарите част от себе си без уговорки и без да очаквате нещо насреща. Практикувайте доброта просто така, без очаквания.
Тайната формула на любовта се състои в това винаги да обръщате внимание не на това какво може да вземете, а на това какво може да дадете на другите.

Четвърта тайна: Силата на приятелството

За да намерите истинската любов, трябва като начало да намерите истински приятел. Любовта не означава да се гледате един друг, а заедно да гледате в една посока. Любовта не може да съществува сред хора, които не харесват чуждите възгледи, които се борят срещу тях и са непримиримо различни в морала си.

Пета тайна:Силата на докосването

Докосването е едно от най-мощните проявления на любовта, разрушаващо бариерите и укрепващо отношенията между хората. Докосването променя физическото и емоционално състояние и прави другите по-възприемчиви към любовта. Докосването може да подпомогне изцелението на тялото и да сгрее сърцето. Когато отваряте обятията си, вие разкривате сърцето си, давате достъп към него.

Шеста тайна: Силата на принципа „Пусни на свобода“

Ако обичате някого, пуснете го на свобода. Ако се върне при вас, значи е ваш, ако ли не – той никога не е бил ваш. Дори и в най-силните любовни отношения е необходимо собствено лично пространство.

Ако искате да се научите да обичате, първо трябва да се научите да прощавате и да се освобождавате от стари обиди, печал, страх, предубеждения и уговорки. Запомнете – привличате това, за което мислите. Сега вече знаете, че ако излъчвате омраза, обида, страх, другите около вас непременно ще ви отговорят със същото.

Седма тайна: Силата на общуването

Когато се научим да общуваме открито и честно, животът се променя. Да обичате някого, означава да общувате с него.
Дайте на хората да разберат, че ги обичате и цените. Никога не се страхувайте да кажете трите вълшебни думички: „Аз те обичам“. Не пропускайте никога възможността да похвалите някого. Винаги се разделяйте с любов с този, когото обичате. Запомнете, че може да го виждате за последен път.

Осма тайна: Силата на предаността

За да е една любов истинска, е необходимо да сме й предани и тази преданост се отразява в мислите и действията. Преданост и вярност – това е истинската проверка за любовта. За да имате любовни отношения, е необходимо да сте предани на тези отношения. Предаността отличава силните от крехките отношения.

Девета тайна: Сила на проявяване на чувствата

Чувствата поддържат огъня на любовта и не й дават да угасне. Силните чувства на любовта се характеризират с дълбока преданост, ентусиазъм, интерес и радостно вълнение. Чувствата може да се разгарят, пресъздавайки минали ситуации, когато те се били по-силни.Спонтанността и изненадите пораждат съответните чувства.

Не позволявайте на ентусиазма ви към любим човек да изчезне. Ще има моменти, в които срещите ви няма да са толкова горещи и пламенни. Но нека да не оставяме рутината и еднообразието да разрушат нещо истинско

Десета тайна: Силата на доверието

Доверието е жизнено важно за любовта. Без него единият става подозрителен, тревожен и изпълнен с опасения, а другият се чувства в емоционален капан, струва му се, че не може да диша свободно. Не е възможно да обичаш някого в действителност, ако не му се доверяваш напълно.Твърде много връзки са били провалени от ревност и мнителност.

Един от начините да решиш дали някой ти подхожда е да се попиташ: „Доверявам ли му се напълно и бе никакви уговорки?“. Ако отговорът е утвърдителен, то може да си спокоен, че наистина си открил любов. Ако обаче се колебаеш – замисли се дали не саботираш сам отношенията си.

 Човек не може да даде малко доверие – или го има цялото, или не притежава никакво. Средното положение е само илюзия.