13 начина, по които можете да привлечете успеха и да заживеете пълноценно

Светът е огромен и фантастичен. Насърчете любопитството си и то ще ви отведе до невероятни места.

Какво биха посъветвали вече успели и известни бизнесмени да направи с живота си един хипотетичен 22-годишен човек, току що завършил университета? Първоначално, тази дискусия възникна в Quora. Днес ви представяме най-добрия според нас отговор на този въпрос.

Отговор на Еван Асано, основател и главен изпълнителен директор на Mediakix , водеща компания за маркетинг на влиятелни лица. Twitter: @evanasano, чрез платформата Quora :

 1. Четете!
  Четете свирепо!!! Всичко, до което можете да се докопате! Присъединете се към книжен клуб. Поглъщайте книги за личностно развитие, комуникация, постижения, биографии, лидерство, успех, маркетинг, продажби, бизнес, предприемачество. Ще направите много неща, за които може да съжалявате, но никога няма да съжалявате, че отделяте време за четене. Добри източници на списъци за четене са Quora, блогове (Google 10 най-добри книги за…), Amazon (потърсете препоръки в категории, популярни книги с високи оценки).
 2. Приемете несигурността.
  Това идва от Седемте духовни закона на успеха: Практическо ръководство за осъществяване на вашите мечти: Дийпак Чопра , задължително четиво, за да започнете. Във всичко има несигурност; колкото по-скоро можете да прегърнете това, толкова по-скоро ще можете да го използвате. “Трябва да се откажете от живота, който сте планирали, за да имате живота, който ви очаква.” — Джоузеф Кембъл
 3. Съгласете се.
  С всичко и всички. Спрете да спорите, спрете да се опитвате да контролирате всеки сценарий, спрете да се опитвате да докажете, че сте прав. Никога няма да промените мнението на никого чрез спор и никой няма да запомни дали сте прав. Търсете консенсус. Групите, екипите и животът се движат много по-добре, когато са хармонизирани, отколкото с разногласия.
 4. Бъдете любопитни.
  Там има огромен, фантастичен свят. Насърчете любопитството си и то ще ви отведе до невероятни места.
 5. Бъдете отворени.
  Вашите мнения ще се променят драстично за много, много неща. Мненията, които поддържате с абсолютна убеденост, могат да бъдат много различни след няколко години. Не позволявайте на тези мнения да ви пречат да се срещате с хора и да преживявате нещата.
 6. Учете се от несгодите.
  Ще изпитате предизвикателства и несгоди, които не можете да си представите в момента. Ще имате избор, когато имате едно от тези преживявания: Или го гледайте като пречка, или се съсредоточете върху това, което можете да научите и как можете да израснете от опита. Няма да е лесно, но безмилостно изберете по-късното и ще израснете по начини, които никога не можете да си представите.
 7. Насърчавайте мисленето за растеж.
  Вижте това: Силата на вярата – начин на мислене и успех. Това не е просто заглавие. Вярата наистина ще ви позволи да продължите, въпреки несгодите и ще ви изведе до сполука.
 8. Излезте от зоната си на комфорт.
  Звучи клиширано, но е истина. Ако останете в границите си, никога няма да разберете на какво сте способни.
 9. Не се дръжте за грешните неща.
  Недоволство, гняв, мнения. Освободете се от тях. Бързо!!!
 10. Пътуване.
  Излезте и изследвайте. Още нещо, за което никога няма да съжалявате. Отидете на места, на които никога не бихте си помислили, че ще отидете. Увеличете максимално времето си за почивка всяка година. Вземете няколко седмици почивка между работа и пътуване. Спестете колкото можете за една година и вземете няколко месеца почивка.
 11. Не чакайте подходящия момент или правилното нещо, за да кажете нещо.
  За каквото и да било. През повечето време, ако изчакате подходящия момент, ще закъснеете твърде много. Тези, които печелят в света, са тези, които говорят и предприемат незабавни действия. Може да кажете няколко неща, за които по-късно да съжалявате, но със сигурност ще съжалявате, ако вечно мълчите и чакате “правилния момент”.
 12. Не търсете перфектните сценарии, партньор или работа.
  Всички виждат успеха и се чудят как перфектните партньори Джобс и Возняк са се намерили един друг. Е, шансът да се намерят не е бил едно към един милиард, но те се превърнаха един в друг в перфектните партньори, прокараха взаимно знанията и опита си и изградиха Apple на базата на техните колективни знания и енергия. Визията за вашата кариера може да включва високопоставена компания или възможност, но не се вкопчвайте в тях. Съсредоточете се върху мотивацията зад този сценарий, а не върху тази цел.
 13. Осигурете стойност в света.
  Парите и успехът са общи цели, но толкова много хора често не ги постигат, въпреки че са почти универсални цели. Парите и успехът са важни, но първо се фокусирайте върху създаването на стойност в света. Най-големите и влиятелни хора не го правят, защото това ще ги доведе до пари или слава. Те го правят, защото искаха да променят нещата. Те виждат различно бъдеще и го създават. Вижте Фейсбук. Марк Зукърбърг първоначално го създаде като инструмент за студенти от Харвард. Вече има над 1,4 милиарда потребители! Събудете се и помислете какво можете да направите, за да създадете стойност в света за вашите приятели и семейство, вашата компания, вашите колеги, вашият квартал, град, страна…