14 знака, че той е нещо много повече от приятел за теб

Макар и вече да го знаеш…

Връзките са това, без което не можем, макар и да знаем колко трудни могат да бъдат всъщност. Невероятно е как нещо, което се предполага, че трябва да бъде голяма част от живота ни и да ни изпълва, може да бъде допълнено от много страх, нерви и притеснения.

Един от най-големите проблеми е, че на много хора им е трудно да разберат дали между тях има само приятелство, или отношенията им са по-специални и романтични. Защо ли? Защото една любов винаги започва с приятелство. Когато знаеш за какво да внимаваш и какво да търсиш, този проблем изглежда малък. Ето знаците, които ще ти помогнат:

1. Той е първото нещо, за което си мислиш, когато се събудиш.

Ако това е така, то със сигурност имаш чувства към този човек. Все пак, никой не се буди, чудейки се какво правят приятелите му точно в този момент…

2. Не се чувстваш добре, когато има приятелка

Искаш той да е щастлив и някой да го обича, но не си смятала, че това ще те нарани толкова много, докато… не ти каза, че си има гадже. Ако не можеш да стоиш около тях, едно е ясно – ти го обичаш и най-вероятно все още не си го осъзнала.

3. Денят ти не е завършен, докато не се чуете поне веднъж

Разбира се, не се притискате с разговори до малките часове на нощта, но когато въобще не си говорите, нищо не изглежда наред.

4. Намираш си причини да го докосваш при всеки удобен момент

Обичаш да правиш всичко, което ще ви сближи физически. Понякога разрошваш косата му, друг път го потупваш по гърба. Харесва ти да сте близо един до друг.

5. Всичко ти напомня за него

Например, шефът ти има нужда от някакъв репорт, а ти веднага се сещаш за това как приятелят ти го имитира. Усмихваш се и не се тревожиш за работата. Мислиш ли, че това е поведение на човек, който няма чувства към дадения обект?

6. Чуваш гласа му в главата си

Когато имаш нужда от него, притеснена си или ти е скучно, гласът му изскача в главата ти. Той е намерил как да стигне до сърцето и главата ти, а ти не спираш да мислиш за него. Е, поздравления – влюбена си!

7. Говориш непрекъснато за него

Търсиш си причина да го споменеш в разговор по всяко едно време. Май някой ти е завъртял главата!

8. Виждаш бъдеще с него

Когато сте заедно, можеш да видиш прекрасното ви бъдеще заедно и обратно. Това е доста романтично и сигурен знак, че не го приемаш просто като приятел.

9. Искаш да изглеждаш по най-добрия начин, когато си с него, но не го правиш

Когато си падаш по някого, искаш да изглеждаш невероятно. Знаеш, че не е нужно да го правиш, защото той смята, че всякак си красива.

10. Флиртуваш постоянно

Мислиш, че се държиш нормално, но всички забелязват поведението ти. Едно е да си забавна, друго е да флиртуваш.

11. Приятелката му те мрази

Тя не е от момичетата, които се чувстват заплашени лесно, но не може да те търпи. Не си виновна за това. Все пак, приятелят ѝ е доста близък с теб, а ти си влюбена в него.

12. Семейството ти го обожава

Роднините ти не крият, че го харесват много. Обожават го, а разберат ли, че и ти, ще са истински доволни.

13. Имате пакт за брак

Ако момче и момиче си направят подобен пакт, че ще сключат брак, в случай, че и двамата останат необвързани до 40-годишна възраст, със сигурност може да си спокойна – явно и той (все някога) е допускал възможността да бъдете заедно.

14. Постоянно си мислиш какво ли би било да го целунеш

Не мислиш как би целунала приятелите си, нали?

Източник: https://dama.bg