15 психологически трика, които ще променят живота ви

Как да получите повече информация от някого? – гледайте другия човек в очите и стойте тихи, докато не получите отговор на въпроса си.

Как да се почувствате по-уверени в себе си? – заемайте повече място физически. Седнете с разкрачени крака и разперени ръце.

Как да разбера дали някой ме гледа? – погледнете часовника си, прозявайте се или се прокашляйте. Ако някой ви наблюдава, вероятно ще направи същото.

Как да се измъкна от неловка ситуация? – седнете точно до човека, който вероятно ще ви създаде проблем. Това ще ги накара да се разколебаят.

Как да разбера колко са близки група хора? – когато се разсмеят, гледайте кой към кого гледа, щом се разсмеят. Човекът, към когото първо поглеждаме, вероятно ни е най-близък.

Как да накарам хората да ме харесват? – помолете ги за услуга. Това ще ги накара подсъзнателно да мислят, че им вярвате и че ги целите.

Как да убедя някого да се съгласи с мен? – кимайте докато говорите. Това подсъзнателно ще го окуражи и ще е по-вероятно да се съгласи с вас и предложението ви.

Как да накара другите да ме запомнят? – първото и последното впечатление са най-важни. Те се запомнят най-добре.

Как да подобря живота си? – усмихнете се. Това ще направи вас и околните по-уверени и по-дружелюбни.

Как да накарам другите да мислят, че съм важен? – хората с добра стойка са приемани за по-успешни и по-добри лидери. Държете гърба си изправен и брадичката си вдигната. Използвайте този трик на големи събирания и бизнес срещи.

Как да накарам някого да ми вярва? – повтаряйте движенията и стойката им. Това ще ги накара да ви чувстват по-близък подсъзнателно.

Как да накарам група хора да стоят заедно на едно място – ако някой става с намерението да си тръгне, вие останете седнали и го погледнете в очите. Вероятно е да се върне на мястото си.

Как да накарам хората да ме възприемат като самоуверен и дружелюбен? – гледайте ги в очите или между очите. Това ще ги накара да ви почувстват близък подсъзнателно.

Как да съм по-успешен в преговорите? – чували сте фразата „мълчанието е злато“. Използвайте я като свое предимство. Седете тихи и оставете другия човек да наруши тишината. По този начин може да ви предложат нещо, което дори не сте очаквали.

Как да запомням имената на хората? – гледайте ги в очите, стиснете ръката им и повторете името им. Това ще ви помогне да го изречете и ще го циментира в паметта ви.
Текст:https://lifezone.bg/