Тайните на характера на зодия Рак

Тези от вас, които са родени под този уникален зодиакален знак знаят, че на тях често им се приписват черти като свръхемоционалност и раздразнителност. Истината, обаче е, че зад тази чувствителна душа се крие един много сложен и интересен характер, който днес ще ви представим чрез двадесет и една техни кратки характеристики.

Седнете удобно и се пригответе да бъдете пренесени в чудния свят на хората от зодия Рак:

1. Раците лесно ще ви прочетат като отворена книга

Те притежават природната дарба да разбират само с един поглед кога някой е искрен с тях и кога се опитва да ги измами. Интуицията им действа безотказно и затова за тях е много добре да се осланят на нея във всяка една житейска ситуация.

2. Раците са много страстни любовници

При тях емоцията е огромна и те действат импулсивно, което ги прави страхотни любовници. Дори Казанова би им завидял, ако случайно ги гледа през ключалката на вратата на спалнята.

3. Раците преживяват тежки и дълги периоди на страдание

Чувствителната им натура изключително трудно преживява всички раздели и може да мине доста време, преди те да се хвърлят в обятията на някой друг, дори и само за да получат утеха. Те предпочитат да изживеят мъката си и само когато са готови да продължат напред те допускат нов човек до себе си.

4. Раците се раздават много и са безкрайно щедри

Ако имате близки приятели или роднини от зодия Рак, то вие вече знаете за техния навик да се появяват винаги с огромни подаръци кога с повод кога без такъв. И причината не е, че те се чувстват задължени да го направят. Те просто се зареждат от усмивката ви и от емоциите, които този малък жест предизвиква у вас.

5. Раците са неразгадаеми и много потайни

Те са истинска енигма за останалите зодиакални знаци. Или ги приемете такива, каквито са, или недейте. Но не се опитвайте да ги разгадаете. Това изобщо няма да завърши добре и за двама ви.

6. Раците се привързват много силно към хората, които обичат

Те обожават да се чувстват желани и да са необходими за близките си. Меката им и чувствена природа привлича околните като магнит. Докато се усетите, вие сте се привързали един към друг като с невидима паяжина.

7. Раците са много спокойни и приятни за общуване… Но това трае само докато не бъдат провокирани

Да общуваш с Рак е удоволствие и много вълшебно преживяване. Но това в никакъв случай не означава, че те ще позволят да им се качите на главата. Ако вие ги провокирате, то пригответе се да бъдете поставени на мястото си по начин, който единствено Раците владеят.

8. Раците могат да изпитват мигновена смяна на настроенията

Безкрайно емоционалната им натура ги прави много неустойчиви по отношения на техните настроения. Те се събуждат някоя сутрин и се чувстват слънчево и прекрасно, но докато дойде вечерта сигурно ще са сменили още няколко различни сезони в душите си. Така че при тях правилото, че денят се познава по сутринта не важи.

9. Раците са най-добрите приятели, които можете да имате

Раците са много добри слушатели, но преди всичко те са готови да зарежат всичко и да станат в три през нощта, за да помогнат на приятел, който е в нужда.

10. Раците са много сантиментални

Мил жест, следи от стъпки в пясъка, разрошени от вятъра коси, неизменна вярност. Всичко това докосва сърцето на един Рак и една огромна вълна от емоции се надига в душата му. В такива моменти, сълзите му често бликват като дълго пазени извори на тъга и щастие едновременно.

11. Раците не обичат да се забъркват в мимолетни връзки

Раците обичат интимността и отдадеността на дългите връзки и много рядко може да ги видите в компанията на някакви случайни и временни ухажори. Те не си губят времето с такива „четки“ за егото си, защото много добре знаят истинската стойност на нещата от живота.

12. Раците превръщат всяка къща в истински дом

Домът на един Рак е неговата крепост и няма друго място на света, на което да се чувства по-сигурен, уверен и спокоен. Ако пристъпите през прага на един дом и той е едно от най-чистите, подредени и уютни места, на които сте били, то неговия собственик с голяма доза сигурност може да е представител на зодия Рак

13. Когато Раците са нещастни, те се дистанцират от всички

Дори да е нещо дребно в главата на Рака то често придобива гигантски размери. Затова, очаквайте дори когато Рака ядосан за нещо незначително, той да изгради стени около себе си. Съветваме ви – ако не сте Хълк, не се опитвайте да ги разбивате.

14. Раците не понасят хора – „надувки“

Много малко са хората с които Раците не умеят да общуват. Но ако вие сте някакъв нахакан самохвалко, който се опитва да им казва какво да правят, то определено не сте познали с кого си имате работа.

15. Раците са много стеснителни в определени ситуации

Ако те не познават добре човека насреща, Раците не обичат да се разкриват напълно и отстрани често пъти може да изглеждат срамежливи. Но само им дайте малко време и те ще се покажат в целия си блясък.

16. Раците имат изключително уникално въображение

Те са мечтатели по природа и умът им не познава никакви граници. Те са изключително отворени за нови идеи и винаги подхождат много задълбочено към всеки един аспект от живота.

17. Раците никога не забравят лесно обидите

Раците изповядват максимата, че трябва да се отнасяш с хората така, както искаш те да се отнасят с теб. Но ако някой ги нарани… не очаквайте много скоро да му бъде простено или забравено.

18. Раците са силни и изключително устойчиви

Те могат да са много чувствителни и емоционални, но не бъркайте тези им характеристики със каквато и да е слабост. Дори напротив – това е една от най-устойчивите зодии, която ще оцелее независимо на какви трудности я подлага живота.

19. Раците инстинктивно защитават и закрилят хората, които обичат

На главно място в света на Рака стоят семейството и близките им. Затова не си и помисляйте по какъвто и да е начин да нараните който и да било от тяхната фамилия, защото ще бъдете преследвани и ще ви бъде отмъстено, дори ако това може да им струва скъпо.

20. Раците са много комплексни индивиди с много лица

Трудно е да дефинираме представителите на зодия Рак само с една дума. Толкова многопластов и разнообразен е техния характер. Тъкмо си мислиш, че си ги опознал и знаеш с кого си имаш работа и те се показват в коренно различна светлина и тотално объркват първоначалната ти представа за тях.

21. Раците са безкрайно добри и състрадателни

Те са едни от най-грижовните представители на зодиака. Те са истински емпати и без грешка само за секунди разбират, когато някой техен близък се чувства зле и ще направят всичко възможно, за да го утешат. Разите са изключително земни и любящи. Те перфектно умеят да се поставят на мястото на другия и никога не забравят от къде всъщност са тръгнали.

Известни личности, представители на зодия Рак са Васил Левски, Петър Дънов, Иван Вазов, принцеса Даяна, Рубенс, Хемингуей, Луис Армстронг, Никол Шерцингер, Том Круз, Мерил Стрийп, Робин Уилямс и много други.