Три поведения, заради които мъжете напускат жените си

3 поведения, заради които мъжете напускат жените | Диана image 1

Милена Динкова, консултант по успешни връзки.

Повечето жени, които срещам, желаят връзка, която да е едновременно прекрасна и сигурна. Те много често се стараят много да изглеждат добре. Споменавам това, защото много рядко попадам на жена, която да не опитва с всички сили да поддържа отношенията си с мъжа/приятеля/ съпруга си.

Ето защо за много от моите клиентки изглежда истинска загадка как така те правят нещо погрешно. Тъй като имат склонност да анализират мотивите си да постъпват по един или друг начин, просто им изглежда невъзможно, че правят нещо, което отблъсква мъжете от тях. Но има някои техни постъпки, които отблъскват и прогонват мъжете.

Мъничките фрази, които казват или емоционалните игрички, които водят без да им изглеждат толкова важни… Резултатът от тях е винаги един и същ – жените отблъскват мъжа, който е важен за тях, дори и без да са имали намерение да го правят. Ето три начина, по които жените неволно прогонват мъжете от себе си.

  1. Жената се държи негативно и сурово

Понякога жената е твърде критична към мъжа, когато го обича. Тя може да бъде такава когато казва неща от сорта на: „Ти вече не ме обичаш, нали?” или „Защо просто не ме зарежеш?”

Защо една жена би говорила подобни неща? Много често, дълбоко в сърцето си, тя се страхува, че той ще я напусне и ѝ се иска мъжът да я увери отново в любовта си. Като прави такива изказвания, тя неправилно очаква (и се надява), че той ще я спаси от съмненията ѝ като препотвърди любовта си към нея и като отново я убеди, че страховете ѝ са неоснователни.

Проблемът е, че мъжът може да увери жената само няколко пъти, преди да започне да чувства в себе си, че тя е вдетинена (емоционално). Мъжете много мразят тази игра. Това нейно поведение не го кара да предложи повече любов и сигурност на жената, а по-скоро го отблъсква от нея.

Мъжете не очакват жената никога да не се оплаква или да ги кара да се чувстват неудобно. Просто споменавам тези примери, за да знаете как тези действия им се отразяват. Когато вие прекалено много се оплаквате или сте негативни, това си има своята цена. Той бавно и постепенно ще започне да се отдръпва емоционално. Това, което ще свърши по-добра работа е да споделяте чувствата си с него съвсем честно и откровено.

–         Ако се чувствате самотна, говорете с него за това, вместо да му размахвате пръст

–         Ако се чувствате объркана или съкрушена – кажете му, но без да го обвинявате

–         Вместо да казвате „Ти ще ме зарежеш, нали?” му кажете „Ядосан ли си ми?”

Ако изпробвате това, което предлагам, ще откриете, че той ще е много по-отворен към всичко, което му казвате. Вероятно ще се чувствате неудобно (дори ще ви е страшничко поне отначало), ако говорите така, но това ще ви даде възможност да създадете момент на интимност. Вместо да го обвинявате грубо, говорете му честно, без да преувеличавате.

2. Жената постоянно търси начини да го тества

Това поведение прилича на това да бъдете негативна, само че е доста по-подмолно. Вместо да изрича мощни негативни твърдения, жената пробва мъжа по начини, които изглеждат игриви за страничният наблюдател, но са наистина доста манипулативни.

Например, жената може да започне да дразни мъжа си пред други хора, да му „натяква” или да започва караница с него, за да види дали той ще остане с нея, ако тя го разстройва. Ако той се оплаче от тези нейни действия, тя може да отвърне: „О, не бъди толкова чувствителен!” или „Не знаех, че това представлява толкова голяма работа за теб!” Това е хитър начин да тества мъжа, но в никакъв случай няма да инспирира у него преданост към вас.

Вместо това, подобен похват го кара да чувства, че жената, която той обича, не го разбира. Той може да усети, че нещо „не е наред” във връзката ви. Когато той ѝ спомене това, нейното отричане само ще накара несигурността му във връзката да расте.

3. Жената прави разни неща, които съсипват или слагат край на връзката

Ако сте чели нещата, които пиша от известно време, сигурно съзнавате, че като консултант, най-важното нещо което търся у всеки е какъв е неговият модел. Какъв тип модели се открояват в предишните връзки на дадена жена? Към какъв тип мъже е привлечена тя? Какъв тип поведение се откроява във връзките ѝ?

Да вземем, например жената, която постоянно изневерява на партньорите си. Тя най-вероятно търси любов, но прави това по много погрешен начин. Тя се страхува, че мъжа може да я нарани и затова несъзнателно разрушава връзката, когато в нея настъпят трудности, вместо да вложи усилие двамата заедно да ги преодолеят.

И макар да има милиони причини защо жените (и мъжете) изневеряват, в практиката си съм установила, че страхът да не бъдеш изоставен/а е много често дълбоката причина за неверността.

Някога правили ли сте някои от тези три неща с мъжа си? Не ви питам това, за да стоваря някаква вина върху вас, а по-скоро за да ви покажа как тези действия му се отразяват. Дали не е по-добре да спрете да правите някое от тях?

Е, ако му изневерявате, вероятно ще имате нужда от някаква помощ, за да спасите връзката си, но първите две поведения са просто нещо, с което трябва да внимавате и да не се изкушавате да го правите. Идеята е, че е много по-лесно e да бъдете негативна или да пробвате мъжа, отколкото да се разкриете като уязвима пред него. Дори и в началото да е малко плашещо да споделите как се чувствате, когато сте разстроена, аз бих искала да сте с мъж, който има желание да ви слуша, когато изпитвате трудни чувства и който иска да ви направи щастлива.