3 поведения, заради които мъжете напускат жените

Милена Динкова, консултант по успешни връзки.

Повечето жени, които срещам, искат връзка, която е едновременно прекрасна и сигурна. Те често се стараят много да изглеждат добре. Споменавам това, защото рядко попадам на жена, която не опитва с всички сили да поддържа отношенията си с мъжете/ приятеля/ съпруга си.

Ето защо за много от моите клиентки изглежда истинска загадка как така може да правят нещо погрешно. Тъй като те имат склонност да анализират мотивите си да постъпват по един или друг начин, просто им изглежда невъзможно да правят нещо, което отблъсква мъжете от тях. Но има някои неща, които много от тях правят и които прогонват мъжете.

Малки фрази, които казват или емоционални игрички, които може да не им изглеждат толкова важни, но резултатът от тях е винаги един и същ – жените отблъскват мъжа, който им е важен, дори и да не са имали намерение да го правят. Ето три начина, по които жените неволно прогонват мъжете.

1. Жената е негативна и сурова

Понакога жената е критична към мъжа, когато обича. Тя може да бъде такава като казва неща от сорта на: „Ти вече не обичаш, нали?” или „Защо просто не ме зарежеш?”

Защо една жена би говорила подобни неща? Често, дълбоко в сърцето си, тя се страхува, че той ще я напусне и й се иска мъжът да я увери в любовта си. Като прави такива изказвания, тя очаква (и се надява), че той ще я спаси от съмненията й като препотвърди любовта си към нея и като отново я убеди, че страховете й са неоснователни.

Проблемът е, че мъжът може да увери жената само няколко пъти, преди да започне да чувства, че тя е вдетинена (емоционално). Мъжете мразят тази игра. Това не го кара да предложи повече любов на жената, а по-скоро го отблъсква от нея.

Мъжете не очакват жената никога да не се оплаква или да ги кара да се чувстват неудобно. Просто споменавам тези примери, за да знаете как тези действия се отразяват на мъжете. Когато вие се оплаквате или сте негативни, това си има своята цена.Той бавно ще започне да се отдръпва емоционално. Това, което работи по-добре е да споделяте чувствата си с него съвсем честно.

–         Ако се чувствате самотна, споменете това, вместо да му размахвате пръст

–         Ако се чувствате объркана или съкрушена, кажете му, без да го обвинявате

–         Вместо да казвате „Ти ще ме зарежеш, нали?”, кажете „Ядосан ли си ми?”

Ако изпробвате това, което предлагам, ще откриете, че той ще е много по-отворен към всичко, което казвате. Вероятно ще се чувствате неудобно (дори ще ви е страшничко), ако говорите така, но това ви дава възможност да съдадете момент на интимност. Вместо да го обвинявате грубо, говороте му честно, без да преувеличавате.

2. Жената търси начини да го тества

Това поведение прилича на това да бъдете негативна, само че е малко по-подмолно. Вместо да изрича мощни негативни твърдения, жената пробва мъжа по начини, които изглеждат игриви за обикновения наблюдател, но са наистина манипулативни.

Например, жената може да дразни мъжа си пред други хора, да му „натяква” или да започва караница с него, за да види дали той ще остане с нея, ако тя го разстройва. Ако той се оплаче за тези действия, тя може да отвърне: „О, не бъди толкова чувствителен!” или „Не знаех, че е толкова голяма работа за теб!” Това е хитър начин да тествате мъжа, но в никакъв случай не инспирира у него преданост към вас у него.

Вместо това, подобен похват го кара да чувства, че жената, която обича, не го разбира. Той може да усети, че нещо „не е наред” във връзката. Когато той й спомене това, нейното отричане само кара несигурността му във връзката да расте.
shutterstock_135845576_7.jpg
3. Жената прави разни неща, които съсипват/ слагат край на връзката

Ако сте чели нещата, които пиша за известно време, съзнавате, че като консултант, най-важното нещо което търся у всеки е какъв е неговият модел. Какъв тип модели се открояват в предишните връзки на дадена жена? Към какъв тип мъже е привлечена? Какъв тип поведение се откроява във връзките й?

Да вземем жената, която постоянно изневерява на партньорите си. Тя най-вероятно иска любов, но я търси по много погрешен начин. Тя освен това се страхува, че мъжът може да я нарани и затова несъзнавано разрушава връзката, когато в нея има трудности, вместо да вложи усилие и двамата да ги преодолеят.

И макар да има милиони причини защо жените (и мъжете) изневеряват, открила съм в практиката си, че страхът да не бъдеш изоставен/а е много често дълбоката причина за невярността.

Някога правили ли сте някои от тези три неща с мъжа? Не казвам това, за да стоваря цялата вина върху вас, а по-скоро за да ви покажа как тези действия се отразяват на мъжа. Дали вие никога не бива да правите някое от тях?

Е, ако му изневерявате, вероятно ще имате нужда от помощ, за да спасите връзката си, но първите две поведения са просто нещо, с което трябва да внимавате и да не се изкушавате да му се поддавате. Идеята е, че е много по-лесно e да бъдете негативна или да пробвате мъжа, отколкото да бъдете уязвима с него. Дори да е малко плашещо да споделите как се чувствате, когато сте разстроена, аз бих искала да сте с мъж, който има желание да ви слуша, когато изпитвате трудни чувства и който иска да ви направи щастлива.

Източник:Bradva.bg

Други интересни статии, които подбрахме специално за Вас: