5 начина да заобичаме прекрасната жена в себе си

Месец март е най-женският месец в годината, в който името „жена“ има много специално място. Не само защото Баба Марта е станала символ на женското настроение, което „ту заплаче, ту се смей“ и не само, защото 8-ми март е празник на майката. А просто, защото времето през март е променливо точно, както и женската природа. А всеки повод да отпразнуваме това, че сме жени е добре дошъл!

И защото сме се настроили да празнуваме женствеността във всички нейни форми и цветове, решихме да ви предложим няколко наистина добри начини да отпразнувате прекрасната жена у вас. Не само днес или утре, а всеки бъдещ ден!

Не опитвай да я вкараш в „нормата“

Да, нея. Имаме предвид жената в теб. Ти. Си. Уникална. Т.н. норма как трябва да изглежда, бъде жената е клетка, от която нито една от нас няма нужда. Нека позволим на жената у нас да бъде свободна, волна, променлива, дива и спонтанна. Но най-вече, щастлива, че е себе си!

Наричайте я с хубави имена

Да, нея. Прекрасната жена в теб. Тя заслужава най-хубавите мили и любящи думи най-вече от самите Вас. Нека я обграждаме с внимание и любов и да избягваме критиката. Тя ще разцъфти от нашето собствено мило отношение и ще започне да привлича още и още от хубави по-хубави имена за себе си.

Обличайте я с хубави рокли

Да, нея. Дори и да бързате, да е студено, да не ви е удобно. Жената у вас има нужда да носи хубави рокли и поли, които буквално ще я накарат да ходи бавно и грациозно като прекрасен лебед. Жената във вас иска да изглежда само по един начин – като ЖЕНА!

Позволете й да казва „не“

Понякога да позволим на жената в нас да каже „не“ на нещо, което не й харесва, означава да кажем „да“ на себе си и да запазим правото си да бъдем в женствеността и женската енергия. „Не“ на бързането, „не“ на стреса, „не“ на работата, която ни изтощава, „не“ на хората, които не уважават правото ми да бъда жена!

И нека интуицията ви води

Интуицията, нашата най-добра приятелка, винаги ни дава правилните наски и съвети за важните решения в живота ни. И нека интуицията ни води, а ние да поглеждаме към нея от време на време с въпрос, с намигване, с усмивка…

Екатерина Кьосева

Екатерина e психолог, преподава йога и организира семинари за себеразвитие. Писането е друга нейна голяма страст, която й позволява да “играе” с гледните точки и да разширява собственото си възприятие за живота!