5 признака, че имате развито шесто чувство

Дали имате развито шесто чувство? Много е вероятно. Някои експерти са убедени, че шестото чувство е присъщо на целия човешки род, но с технологичния бум тези способности закърняват.

Шестото чувство е възможността за възприятие отвъд нормалните 5 сетива. Всъщност, ако трябва да сме напълно точни, съществуват много повече от 5 човешки сетива, например способността да усещаме промени в температурата на околната среда. Учените изчисляват, че имаме около 21 и повече сетива, но все пак шестото чувство е по-особено. То може да се проявява по различни начини – с него можем да предусещаме какво ще се случи, да усещаме опасност, да долавяме неща, невидими за останалите…

Дали притежавате шесто чувство? Проверете сега:

Настръхване: Най-явният признак за силно шесто чувство е да разпознавате кога ви дебне опасност. В такива моменти може да ви настръхнат косъмчетата на ръцете или да усещате присвиване в стомаха. Никога не пренебрегвайте шестото си чувство и бързо се измъкнете от мястото или ситуацията, в която се намирате.

Недоверчивост към непознати: Ако тъкмо сте се запознали с някого, но имате лошо предчувствие, вероятно шестото ви чувство се е активизирало и иска да ви предупреди. На подсъзнателно ниво вече ви е ясно, че този човек може да е опасен. Ако пък изведнъж сте силно привлечени към някого и усещате невероятна емоционална близост, може би сте срещнали сродна душа.

Лошо предчувствие: Понякога мозъкът ни просто ни казва да тръгнем по друг път, да не ходим на даден купон, да се качим на друг автобус или просто имаме усещането, че нещо ще се случи. Най-вероятно интуицията ви е правилна.

Необяснимо знание: Случвало ли ви си е просто да знаете даден отговор, без да имате нужните познания и без да знаете защо. Просто виждате въпроса, четете отговорите и нещо отвътре ви казва – „този е!“. А понякога успявате да уцелите отговора и без да са дадени възможни варианти. Това шесто чувство е много полезно при решаване на тестове и затова обикновено е най-добре да се придържате към първия отговор, който е изникнал в главата ви.

Чувате гласове: Да, чуването на гласове може да е признак за психическо заболяване, но понякога е просто вашата интуиция, която иска да ви предупреди. Ако понякога един глас ви нашепва да не правите нещо или пък да постъпите еди-как си, вие чувате вашето подсъзнание.

Източник: https://dama.bg