Пълен шаш: Всеки четвърти мъж има… месечен цикъл

Пълен шаш: Всеки четвърти мъж има... месечен цикъл | Диана

Ново изследване показва, че и мъжете имат месечен цикъл. През този период представителите на силния пол страдат от ненаситен апетит и изблици на ярост и освен всичко това… харчат много.

Една четвърт от британските мъже са убедени, че имат месечен цикъл, подобен на менструацията и в тези дни те са особено раздразнителни, страдат от крампи и се държат неадекватно, пише в. “Дейли мейл”. Сред някои от другите симптоми, от които се оплакват поданиците на Нейно Величество, са умора, ненаситен апетит и изблици на ярост. Проучването е било поръчано от сайта Ваучърклауд и е обхванало 2412 души, половината от които били мъже. 60 процента от запитаните дами били уверени, че техните партньори също имали “онези ужасни дни” през месеца, уточнява БТА. 43 на сто от интервюираните жени доверили, че оказвали специална подкрепа на своите половинки от мъжки пол да преодолеят своя период на “мъжки цикъл”.

В подобни състояния британските мъже се чувствали “подути” и нежните им половинки трябвало да пристъпват край тях “като върху яйца”.

Британците, които били уверени, че имат свои месечни цикли, харчели в дните си на неразположение допълнителни 81 британски лири за деликатеси.

Доктор Джед Даймънд, автор на книгата “Раздразнителният мъж”, е убеден, че и представителите на силния пол имат своя месечен цикъл.

“Хората погрешно си мислят, че жените са водени от хормоните, докато мъжете са подтиквани от логиката и разума. Но мъжете също са под влияние на свои хормонални цикли, подобни на женският месечен цикъл и те се отразяват на тяхната енергия, раздразнителност и желание за секс”.

Много учени поддържат мнението, че мъжките хормони също се влияят от цикъла на Луната. През 50-те години на миналия век датският учен Алън Ерслев събра проби от мъжка урина и установи, че хормоналните нива на мъжете се покачват съобразно лунния цикъл. През този период се наблюдават и колебания в растежа на косите, ноктите и брадите им.