Календарът на маите ни сочи еволюцията на човешкото съзнание

Много хора са чували за календара на маите, обаче малцина знаят за какво става въпрос всъщност.

Според календара на маите еволюцията на съзнанието протича на цикли. Въпросните цикли са 9 на брой и са разкрити с помощта на археологическа находка (стълб с надписи), като календарът е вече част от официалната наука.
Маите разделят всеки един от тези цикли на 13 части – 7 дни и 6 нощи (седмият няма нощ, а времетраенето им не съвпада с нашето). Всяка „част” в цикъла бележи ново развитие (скок) на съзнанието. Всяко ново е някак си по-бързо възприемчиво, обработващо по-добре информацията и прилагащо я в живота по-ефективно.

Цикъл 1 – „Клетъчен”
Започва преди 16,4 млрд. години със събитието, което официалната наука нарича „Големия взрив” и е свързан с развитието на живота във вид на отделни клетки. Тогава се заражда основното съзнание на всичко и е наречено „Действие – реакция”, което също е основен физически закон. С цикъл 1 започва първото стъпало на пирамидата от календара на маите.

Всяка една от 13-те части на този цикъл е с продължителност около 1,26 млрд. години. Всичко се развива много бавно. През петия ден се формира Слънчевата система, а през петата нощ е метеоритната бомбардировка върху всички планети и луни (нашата Земя все още си пази белезите от това).

Цикъл 2 – „Млекопитаещи”
Започва преди 820 млн. години, като е условно наречен така, защото науката днес определя приблизително този период за начало на обединяването на отделните клетки в сложни организми. Съзнанието еволюира в „Стимул – отговор”, което е по-сложно от предходното.

Цикъл 3 – „Семейство”
Започва преди 41 млн. години и е свързан с обособяването на отделния индивид от общността. Съзнанието еволюира в „Стимул – индивидуален отговор”.

Цикъл 4 – „Племенен”
Започва преди 2 млн. години, когато за първи път се появява племето. Съзнанието еволюира в „Прилики – разлики”. Оформя се способността ни да вземаме решения.

Цикъл 5 – „Културен”
Започнал преди 102 хил. години. Тогава за първи път се е появила културата, а съзнанието еволюира на етап „Причини”. В миналия етап съзнанието се е научило да взема решения, в този – да открива причините. В този период се появяват изкуствата.

Цикъл 6 – „Национален” от календара на маите
Започва през 3115 г. пр. Хр., когато за първи път Горен Египет се обединява с Долен Египет и се формира първата нация на Земята. Появява се писмеността. Съзнанието еволюира в „Закон”.

Цикъл 7 – „Планетарен”
Започва през 1752 г., когато човечеството осъзнава, че обитава планета с кълбовидна форма. Съзнанието еволюира в „Сила”. Събира се много власт в ръцете на малко на брой хора.

Цикъл 8 – „Галактически”
Започнал през 1999 г. Съзнанието еволюира в „Етика”. Започва запознанството ни с нашите космически съседи.

Цикъл 9 – „Универсално съзнание” от календара на маите
Процесът на еволюция на съзнанието лети. Колкото повече неща се случват, толкова възможности се отварят. Това в един момент ще доведе и до възможността да правим „чудеса”. Съзнанието еволюира до „Съзнателно обединено сътворение”. Всички заключени области на мозъка ще се отключат.

Източник: http://evolife.bg