Хубавите жени раждат момичета

Това е реално научно изследване, което може да бъде прочетено в детайли тук. Резултатите от него показват, че красивите жени много често раждат момичета, а те от своя страна попиват голяма част от генетичния код на майките си.

В изследването са участвали 1244 жени и 997 мъже. Целта му е била да се разбере защо по-нежната половина на човечеството става все по-хубава, докато еволюцията на силния пол е спряла по този критерий почти на равнището на което е бил пещерният човек.

Резултатите показват, че красивите жени много често раждат момичета. Те от своя страна попиват голяма част от генетичния код на майките си и също имат красиво поколение отново от нежния пол. Така се получава, че еволюцията прави хубавите черти да се разпространяват много по-бързо чрез “женската линия”, отколкото чрез мъжката, пише вестник Дейли Мейл.

Според учените, един от отговорите на този феномен се крие във факта, че жените и днес, както и преди, не избират красиви мъже за брак и продължаване на рода.

Те се водят от други решаващи фактори – способността на мъжа да осигури защита и атмосфера за жената и децата например.

Аналогично изследване на доктор Сатоши Каназава от London School of Economics стига до извода, че при привлекателните двойки, шанса да имат син е с 26% по-малък. За да достигне до изводите на изследването (повече информация за което можете да получите и тук), той е изследвал 17000 бебета, родени във Великобритания.

Източник: Дейли Мейл

Повече по темата:

26% по-малка е вероятността за раждане на син при по-атрактивните двойки.

Защо красивите жени раждат повече момичета и може ли това да доведе до недостиг на хубави мъже?

На красивите хора се раждат по-често дъщери.