Хубавите жени раждат по-често момичета… И това може да доведе до недостиг на красиви мъже

Хубавите жени раждат момичета | Диана

Това е реално научно изследване, което може да бъде прочетено в детайли в сайта на Националната Библиотека по Медицина. Резултатите от изследването показват, че красивите жени много по-често раждат момичета, а те от своя страна попиват голяма част от генетичния код на майките си.

В изследването са участвали 1,244 жени и 997 мъже. Целта на това изследване е била да се разбере защо по-нежните половинки на човечеството стават все по-хубава, докато еволюцията на силния пол е спряла по този критерий почти на равнището на което е бил някога пещерният човек.

Резултатите показват, че красивите жени много често раждат момичета. Те от своя страна наследяват голяма част от генетичния код на майките си и също имат красиво поколение, което отново в по-голямата си част е от нежния пол. Оказва се, че еволюцията кара хубавите черти да се разпространяват много по-бързо чрез “женската линия”, отколкото чрез мъжката, пише вестник Дейли Мейл. Накратко казано – това води до увеличаване на красивите жени.

Според учените, една от причините за този феномен се крие във факта, че жените и днес, както и преди, не избират красиви мъже за брак и продължаване на рода. Чисто биологично – жените се водят от други решаващи фактори като способността на мъжа да осигури защита и подходящи условия за жената и децата, например.

Аналогично изследване на доктор Сатоши Каназава от London School of Economics стигна до извода, че при привлекателните двойки, шанса да имат син е с 26% по-малък. За да достигне до изводите на изследването (повече информация за което можете да получите тук), той е изследвал 17,000 бебета, родени във Великобритания.

Самотните момичета винаги са мрънкали, че добре изглеждащите мъже се намират много трудно.

Но науката сякаш току-що доказа, че са прави – просто защото красивите жени по-често имат дъщери, според тези проучвания.

Тъй като родителите са тези, които предават гените, които определят външния вид, по-честото раждане на момичета може да доведе до това, че красивите мъже ще станат доста редки на Земята. Това е слабо вероятно и е само в кръга на шегата, разбира се… Или не е?!?

И това може също да обясни защо много модели имат дъщери, които следват техните бляскави стъпки – като например Ясмин Льо Бон, която е подписала в същата агенция за модели като дъщеря си Амбър. Също така и Джери Хол, чиито дъщери Елизабет и Джорджия Джагър също дефилират по модните подиуми.

Източник: Дейли Мейл

Повече по темата:

26% по-малка е вероятността за раждане на син при по-атрактивните двойки.

Защо красивите жени раждат повече момичета и може ли това да доведе до недостиг на хубави мъже?

На красивите хора се раждат по-често дъщери.