5 Начина да активираме своята женска енергия

Оглеждам се и виждам колко много жени, всъщност сме загубили своята женственост. Да, живота е труден, човек се учи да се бори, да оцелява, да търси себе си, да отглежда децата си, да се грижи за семейството, да бъде опора, да не се отчайва и отпуска. И да, жената е опората на всеки дом. Тя е спойката, любовта, която създава и твори, пристан и нежна сила, подхранваща семейството, така както майката Земя храни нас. Но начина, по който използваме женската си сила е определящ за това дали ще сме щастливи или не.

Забелязали ли сте, че фейсбук, интернет и книжния пазар са заляти с информация по темата за женската енергия? Има прекрасни семинари, уъркшопи, уебинари и лекции. Това не е случайно, предлагане има, когато има и търсене.

Ние се нуждаем, цялото ни същество копнее да се чувства отново нежно-силно, уверено и хармонично, естествено и истинско, нуждаем се да си припомним как да бъдем себе си.

Самата аз от няколко месеца осъзнато работя върху тази тема и сега бих искала да споделя с вас моя личен опит за това кое ми помага да се свързвам с женската си сила и енергия.

От къде идва женската сила

Ин енергията, земната енергия ни е дадена по рождение от Майката Земя. Жените винаги имаме пряк достъп до тази прекрасна енергия, но го забравяме и подценяваме.

Къде губим тази сила

Губим женската си сила, като я отдаваме по погрешни начини.

Например, ако жената работи, само и единствено с мисълта, че ТРЯБВА да работи, за да оцелее/работи, за да бъде най-добрата в нещо (борба, амбиция), тя насочва цялата си сила в грешна посока. Такива жени, дори и да са успешни, се чувстват нещастни, неудовлетворени, изчерпани, без енергия, недоволни и обикновено не им върви в любовта.

Мъжете работят за оцеляването, постигането на върхове и престиж – техният естествен поток на развитие. Тогава те се чувстват живи и силни, успешни и удовлетворени.

Естественият поток на развитие на жените е различен от този на мъжете. Жените творят и създават, а този процес е невъзможен без любов. Всяка работа, с която се захванат е важно да изпълват с любов, за да се чувстват добре.

Тук сега почти чувам много от вас да си мислят – „Как да работя с любов, като не си харесвам работата/ шефа е гаден/ колегите са смотани/ парите са малко, чувствам се принудена да я работя, за да има храна за мен/децата ми!?”

Разбирам ви напълно. Минала съм оттам, както и моята майка, баба, прабаба и така доста назад по родова линия. Българските жени масово, от поне няколко поколения назад са били подлагани на големи изпитания и е било нужно да се оправят сами. Имало е войни и труден живот на село, мъжете са умирали или са били ранявани. Когато мъжете липсват, на жените им се налага да активират своята мъжка енергия, за да оцелеят. Ние все още носим в кръвта си, в клетъчната си памет трудностите, през които са преминали нашите баби и прабаби. А сега дори е модерно да бъдеш мъжко момиче!

Но ви гарантирам, че дори и да не можете да смените работата си, то поне можете да смените настройката си. И дори и да работите за оцеляването си, напълно е възможно, докато го правите да намерите своя начин да влагате любов. Казвам го от личен опит, но това е по-дълъг разказ, за който ще направя отделна статия.

По-амбициозните от вас (и аз преди време) пък ще кажат – „Какво лошо има в това да работиш и да искаш да изкарваш пари, да бъдеш успешен, да си най-добрата в своята сфера?”.

Чудесно е, че жените имат право на глас, могат да развиват творческите си способности, да бъдат лидери, да бъдат успешни, а не само домакини. Но сме залитнали твърде много в тази мъжка реалност на борба, амбиция и кариерен стремеж. Дори слагането на грим и парфюм се е превърнало в нещо, което трябва да правим, за да бъдем приети и харесвани. Забравили сме да се наслаждаваме на това да бъдем жени.

Не е важно какво правите, а КАК го правите. Енергията протича там, където е мотивацията и фокуса на намерението! Възнамерете да правите това, което работите, с любов и удоволствие и вашата енергия ще протича по правилен начин, и всеки ден ще се чувствате все по-добре!

Природата не търпи дисбаланс. Ако вие активирате мъжката си енергия, то до вас почти сигурно е застанал един женчо. Първо жената трябва да стане истинска жена и тогава до нея ще застане истински мъж. Вселената е отражение на нас самите! Ако говорех на мъжете за мъжката им енергия щях да напиша – първо мъжът трябва да стане истински мъж, за да привлече истинска жена до себе си.

Не можете да промените другите или обстоятелствата, в които се намирате, докато не промените себе си, така както не можете да накарате отражението в огледалото да ви се усмихне, докато самите вие не се усмихнете.

Душата избира най-подходящата среда, родители, родови травми и карма, час и място на раждане, които да подпомогнат усвояването на различни опитности. Щом все още четете тази статия, вероятно един от уроците ви е да разберете природата на мъжката и женската енергия, и да се научите да работите с тази, която е „естествена” за вас и вашето тяло. Ако сте залитнали в погрешната посока, знайте че няма правилно и грешно от гледна точка на душата. Има само опитности!

Бих казала, че този дисбаланс у мъжете и жените дори е чудесен. Така жените ще усетят мъжката си енергия, а мъжете – своята женска енергия. Тогава, когато разберем потиснатата си страна, която очевидно иска да бъде видяна и приета, когато мъжете се научат да плачат, а жените да се борят, тогава идва онзи момент на прозрение и облекчение, когато се връщаме към себе си, но по-цели, по-осъзнати, по-приели себе си, по-истински и разбира се, по-балансирани.

За мен този момент е настъпил и ето 5те начина, чрез които се „завръщам” към истинската си природа на жена в настоящото си прераждане.

5 Начина да активираш женската си енергия

1. Осъзнатост, приемане, любов

Започнете да търсите подкрепа, вместо все да повтаряте „мога и сама”. Започнете да приемате, когато партньорът ви иска да се погрижи за вас или да ви поглези, без да се чувствате виновни. Винаги, когато постъпите „по мъжки” и осъзнаете това, се обърнете към себе си и си дайте любов и нежност, вместо да се критикувате. Ако сте решени да възвърнете женската си сила, ще ви е нужно търпение, любов и приемане към себе си (също женски качества).

Съвет

Поне няколко пъти на ден спри за миг и се попитай – „Как би постъпила една истинска жена в тази ситуация?” или „Трябва или искам да направя това?”.

2.Дълги поли и рокли

Неслучайно векове наред жените са носили рокли и поли, най-често –  дълги до глезена. Те ни свързват силно с Майката Земя и ни захранват с ин енергия.

На свой ред жените „храним” мъжете с енергия. Всяка жена, която е заредена и свързана със земята, ще бъде изключително привлекателна за мъжкия пол.

Съвет

Направи си този експеримент да носиш дълги поли и рокли всеки ден, в продължение на поне седмица. Ще имаш повече енергия, ще се чувстваш по-привлекателна, с блясък в очите и усмивка на лицето.

3.Кизомба

Танцувам Кизомба вече 5 месеца и определено е една от най-добрите практики за активиране на женската енергия за жена, и на мъжката енергия – за мъжа. Танцът се изпълнява в двойка, жената е със затворени очи и трябва да следва мъжа. Кизомба е едно магично и уникално преживяване на сетивата, в което се учиш да се отпускаш, да се доверяваш, да имаш и даваш опора, да бъдеш нежна, търпелива и да се научиш да усещаш тялото си и неговите движения. Танцът не е сложен, а когато попаднеш на добри инструктори се превръща в нещо, което очакваш с нетърпение всяка седмица.

Запиши се на Кизомба танци и ходи поне веднъж седмично. Гарантирам ти, че няма да съжаляваш!

4. Цветя и рози

Засаждането на цветя в градината или в саксия неминуемо ни свързва със земята. Пипането на пръста, нежните стъбла на цветята и техните корени, отключват дълбоко в нас, несъзнавано, връзката с майката земя и с нашата женственост. В тези почти медитативни моменти на тишина, гледайки цветята, докато засаждаме, пресаждаме и поливаме, ние всъщност се грижим и за себе си.

Розата е символ на Дева Мария, Лейди Нада, женската енергия Ин, и е любимото ми цвете. Розата с прекрасния си цвят, аромат, нежни листа и здрави бодли, ще ви напомня всеки ден за силата на женската енергия. Истинската жена не е мекушава, тя винаги си има и бодли, с които да пази достойнството си, когато се налага 😉

Съвет

Засади си цветя в саксия или на двор. Пресади тези, които имат нужда.Засади и отгледай поне една роза.

Ако нямаш възможност да се грижиш за свои цветя, отиди в някоя градина с рози, наслади се на аромата и красотата им.

За София – посети уникалната градината на Петър Дънов, кв. Изток, където е пълно с прекрасни рози.

5. Розов кварц

По принцип е чудесно да се използват кристалите турмалин, червен яспис и карнеол. Те активират чакрите на стъпалата, коренна и сакрална чакра, а тези чакри всъщност ни свързват със Земята и са много важни за захранването ни с Ин енергията.

Защо розов кварц тогава?

Розовият кварц е един от най-търсените и ползвани кристали. Освен, че е достъпен и евтин, той е мощен хармонизатор и носи вибрациите на божествената безусловна любов, безкрайна нежност и безпределно спокойствие. Хората, които са сензитивни, веднага усещат тези вибрации, когато подържат розов кварц в ръце. Този невероятен камък ни балансира, привлича любовта в живота ни, отваря и лекува сърдечната чакра, премахват тъгата и болката. Помага ни да приемем себе си и другите, и да преодолеем болезнените промени, раздели и загуби. Учи ни на нежност, прошка, търпение и състрадание – все женски качества. Розовият кварц ни връща към нежната, но същевременно мощна женска сила, която е изцеляваща, обновяваща и пред която нищо не може да се опре.

Ползвам този кристал изключително много с клиенти по време на регресия, когато при спомени от минали животи, човека има нужда да освободи блокирани емоции, да прости и да позволи на любовта да излекува травмите, които душата носи през преражданията си.

Розовият кварц е винаги в стаята, а понякога го давам в ръцете на човека, и по този начин силата на кристала помага за по-успешното и пълноценно протичане на трансформиращото лечебно въздействие от сеанса.

Всичките ми клиенти си тръгват с чувство на спокойствие и дълбок вътрешен мир и аз знам, че в този процес незаменима помощ е оказал розовия кварц.

Обичам необработените кристали, като понякога медитирам с розов кварц, а друг път си почивам и си го държа без да правя нищо специално.

Розов кварц можете да намерите навсякъде, както в качествените вериги на Интер Гео Ресурс, така и по индийските магазини, че дори и в някои книжарници.

Важно!!! Отнема само 3 минути:

  • след като си вземете кристал, изчистете го енергийно за 1-2 минути под течаща вода; друг вариант е да го оставите за един ден в морска сол, но лично аз предпочитам първия начин;
  • програмирайте кристала – това ще го направи много по-ефективен.
    Може да кажете например: „Посвещавам този кристал на Божествената Любов и Светлина. Програмирам този кристал да ми носи безусловна любов, спокойствие, да активира моята женска енергия и да излекува сърдечната ми чакра, това и каквото още този кристал може да направи за мен, за най-висше добро на всички, Амин!“
  • след като сте използвали кристала го изчистете отново.

Аз винаги правя това и след като изчистя кристала го оставям да си „почива“ в някоя кутия или на масата ми. Преди следващото ползване отново си го програмирам. Това ми помага да фокусирам ясно намерението си и да получа наистина добри резултати от работата с него.

Купи си кристал или бижу от розов кварц.

Бижуто (гривна или огърлица, висулка) носи поне 1 седмица всеки ден.

Ако си вземеш кристал, отново поне една седмица можеш да:

  • го държиш в ръце или да го поставиш на сърдечната чакра за поне 20минути всеки ден и просто да релаксираш или пък да медитираш;
  • го поставиш под възглавницата си преди лягане и да спиш с него;

Заключение

Има безкрайно много начини за активиране на женската енергия. Препоръчвам да следваш интуицията си и да избереш онзи, който ти харесва и ти доставя радост, и удоволствие. Фокусирай се върху него за известно време, докато получиш резултат и после опитай някой друг метод. Ако се захванеш с твърде много практики, в един момент ще започне да ти тежи или пък няма да правиш нито една от тях качествено, съответно и резултатите няма да са добри.

Всяко ново нещо изисква поне 30-40 дни всеки ден практика, за да остане стабилно в теб, като ново убеждение или полезен навик. Дори и да сменяш методите през тези 30 дни, важно е фокуса за активиране на женската енергия да остане активен всеки ден. Статиите и съветите са полезни тогава, когато ги прилагаме. Пожелавам ти най-забавното и приятно приложение, което можеш да откриеш за себе си!

Източник: https://allovenevi.com