5 неща, които щастливите двойки правят различно

5 неща, които щастливите двойки правят различно | Диана image 1

Вие от тях ли сте?

Начинът, по който реагирате в трудни ситуации, говори много за това какво е състоянието на връзката ви.

Двойките минават през много предизвикателства и най-голямата разлика между щастливите и нещастните двойки е начинът, по който те се сработват като екип и търсят начин да се справят със ситуацията.

Вижте реакциите им в конкретни неприятни моменти. Вие от кои сте?

Единият от вас губи работата си

Нещастната двойка: Другият веднага се ядосва и започва да го обвинява и критикува. Не само, че не се опитва да му помогне да се справи с трудния момент, а и започва да се държи ужасно и да му натяква, че сега само той/тя ще се грижи за разходите.

Щастливата двойка: Другият показва силна емпатия, започва да успокоява партньора си и дори търси начин да го разведри. След това заедно започват да търсят други опции, без излишно напрежение.

Единият от двойката е обект на свалки от трети човек

Нещастната двойка: Другият партньор скача обезумял от ревност и не само прави грозна сцена, но обвинява половинката, че е подал/а сигнали и флиртува пред него/нея. Това води до поредната драма, цупене и мълчание.

Щастливата двойка: Партньорите се обичат и си имат доверие и приемат ситуацията с усмивка. Другият дори се включва с шеговити подмятания като деликатно демонстрира на третия човек, че трябва да насочи усилията си някъде другаде.

Родителите не одобряват връзката

Нещастната двойка: Той/тя игнорира чувствата на половинката си и застава на страната на майка си. По време на общата среща остава безразличен на грозните подмятания от страна на роднините си и накрая отказва да дискутира поведението им, нито се вълнува колко огорчен е партньорът му.

Щастливата двойка: Той/тя през цялото време демонстрира, че мнението на неговите/нейните родители не е важно за него/нея. Накрая се извинява на любимия/любимата за думите им и дори предлага заедно да се изправите пред семейството му/ѝ за сериозен разговор. В случай, че нещата все пак не се подобрят, той/тя му/ѝ обещава, че ще бъде на негова/нейна страна.

unhappy-couple-couch

Няма време за секс

Нещастната двойка: Незадоволеният партньор вдига скандал на другия и го обвинява, че не намира достатъчно време за секс. Заплашва открито, че ще си намери друг партньор и нерядко го прави наистина.

Щастливата двойка: Половинката, която се чувства ощетена сексуално, инициира разговор с партньора, в който деликатно и спокойно поставя проблема на масата. Двамата търсят заедно решение, но никой не заплашва и не обвинява другия.

Единият се разболява

Нещастната двойка: Когато той/тя се разболее, другият гледа да не стои наблизо от страх да не се разболее дори предлага на половинката си да се прибере при техните, за да не разпространи заразата в общия им дом.

Щастливата двойка: Другият е неотлъчно до своята половинка. Старае се да му/ѝ осигури пълен комфорт и удовлетворява всичките му/ѝ молби и желания.

Източник: www.tialoto.bg