5 неща, които успешните жени правят след работа

Успехът се крие в баланса. Това е ключът да поддържате доброто ниво в работата си, без това да ангажира цялото ви свободно време. Чудесно е да давате най-доброто от себе си в служебните задачи, но също толкова важно е да имате живот извън тях. Ето пет начина, които успешните жени спазват, за да живеят пълноценно и извън работата си.

Тръгвайте си на време от работа

Много от жените, които заемат ключови постове често се борят с чувството на вина, че трябва да си тръгнат точно в шест от работа, въпреки останалите незавършени задачи. Сигурно и вие сте изпитвали неприятното чувство, че напускате офиса и оставяте колегите си, които продължават да работят? Но времето със семейството е също толкова важно. Затова не бива да се правят компромиси с него. Пример в това отношение е Шерил Сандберг, главен оперативен директор на Facebook, която спазва това правило и се прибира навреме за семейната вечеря. А след това може да довърши още някоя от служебните си задачи. Всички обещания, които е дала пред себе си, за да баланира между работата и семейството, тя описва в книгата си „Реши се“.

Освободете пространство в главата си

Елън Дедженерис, Дженифър Анистън и дори Талита Ферейра (главен изпълнителен директор на BMW) залагат на медитацията сутрин и вечер. По думите на Дженифър Анистън да започваш и завършваш деня си така е изключително въздействащо. Всички успешни жени имат натоварен начин на живот, а медитацията може да помогне много за успокояването и да даде на мозъка възможност да подреди всичко.

Спрете да говорите за работа

Успешните жени осъзнават важността на социалното общуване и изключват разговорите за работа. Независимо дали става въпрос за Шерил Сандбърг, която отделя време за семейството си или за Ариана Хъфингтън, която забранява всички екрани в спалнята. Да излизате навън може да не се случва всеки ден, но общуването може да се случва с телефонни разговори или съобщения.

Отпуснете се

Всяка успешна жена отделя време за освежаване и презареждане. И да, това трябва да се случва всеки ден. Работете върху себе си, в полза на самите себе си. Отделянето на лично време, в което се отпускате и релаксирате, ще ви накара да се чувствате добре. Така ще си дадете възможност да осмислите деня си и да набележите целите си за следващия. Гуинет Полтроу използва всяка вечер вана с английска сол. Отпускаща вана, съчетана с маска за лице – заслужавате го! Особено след напрегнат ден.

Сънят е важен

Най-важният елемент за успеха е добрият сън. В това вярва Ариана Хъфингтън и ние ще я подкрепим. Пълноценната почивка възстановява умствените и физически сили. Нощният сън е незаменим и ще ви осигури концентрацията, от която се нуждаете през целия следващ ден. Ще прогони стреса и ще повиши творческия ви заряд, разбира се.

Текст: Ивайла Влахова

Източник: http://fashioninside.bg