5 неща, които успешните жени правят всеки ден

С наближаването на края на годината, листът ни със задачи става все по-богат, времето като че ли се изпарава, изпадаме в едно непрестанно бързане, коловоз, работа, задачи. Дума, която така не харесваме…Задачи. Отмятане, срещи, пак работа, напрежение (друга омразна дума), сравняване с другите. Най-вредното нещо, на което сами се подлагаме, посдъзнателно или не. Дали се справям достатъчно добре като другите…и тук списъкът е неизчерпаем: като другите ученички, другите студентки, другите на работа, другите приятелки, другите съпруги, майки…

Успешна ли съм, каква е скалата ми за успех, защо е различна, успехът измерва ли се с пари, защо нямам време за себе си, ще имам ли семейство, защо връзката ми не се получава, кое предпочитам, кариера или семейство, а правилен ли е изборът ми?

Хиляди, хиляди въпроси. Хлъзгави, защото един води до друг, той до трети. Това е черна яма, която ни всмуква…Истината е една: няма формула за щастие, нито за успех. Има насоки, посоки, проби, безкрайно много. И също толкова грешки. Избрахме пет неща, които жените, чувстващи се добре в кожата си, правят. А да се чувстваш добре в кожата си е да знаеш какво ти носи щастие, в кой момент, в кой етап. Това са нашите пет днес. Утре, най-вероятно, ще са други.

Отделят внимание за себе си…сутрин

Възможно най-дълга закуска, хубаво кафе, минути без телефон. Бейонсе, Тейлър Суифт, Мишел Обама – всички се кълнат във времето преди началото на деня. И не, не се хранят на крак, нито бързат. Добрата и питателна закуска се отразява великолепно не само на духа, но и на тялото. Все пак тя е най-важното хранене за деня!

Създайте си навици

Полезните навици са в състояние да променят живота ни до основи. Положително. Да се будиш или лягаш по едно и също време, да тренираш в определени дни, да работиш с крайни срокове. Това е перфектният скелет на една хармонична седмица. Психолози твърдят, че това е т.нар. полезна рутина. Но нищо не трябва да е крайно – ако искате да започнете да ставате по-рано, например, преходът трябва да е плавен!

Почивайте си пълноценно

Почивката е ключова. И говорим за истинската, тотална почивка. На главата, на тялото. От работа, от дигиталния свят, от разговори, от рутината, за която писахме по-рано, защото тя не може да трае вечно…би довела до бърнаут. Качествената почивка действа зареждащо, пълни ни със спомени и кара погледът да е жаден за нови неща.

Напишете това, което искате да свършите за деня

Ариана Хъфингтон, една от най-успешните (в професионален аспект) дами, твърди, че всеки ден пише нещата, които трябва да приключи. Препоръчваме ви хубав тефтер, за по-малко паника, намаляване на риска да забравите или пропуснете нещо. А и моментът, в който сте задраскали всичко, е повече от приятен!

Заложете на спорта

Несравним е адреналинът след добра тренировка. Помага за самочувствието, намалява болките от безкрайното седене пред компютър. Освен това действа като наркотик – колкото повече тренираш, толкова по-добри са резултатите. Нетърпението, с което чакаш следващата тренировка, нараства с практиката! Горещо се препоръчва от всички звезди…а и от нас, когато нямате къде да изхвърлите яда си.

Текст: Теа Денолюбова

Източник: http://fashioninside.bg