5 нови здравни правила, по които да живеем

5 нови здравни правила, по които да живеем | Диана

Отървете се от плодовете и зърнените храни сутрин – не ви е нужна цялата тази захар и глутен. Доза здравословни мазнини ще ви помогне да започнете деня си правилно. Хапнете варени яйца или яйца на очи със зеленчуци или сардини на безглутенов хрупкавия хляб или половин авокадо, напръскано с лимонов сок или зехтин, поръсено със сол и кимион.

Това е само един от съветите как да промените правилата, по които живеете, за да се чувствате по-добре. Вижте и останалите четири.

Вгледайте се в източника на калориите, а не броя им

Броенето на калориите е просто отвличане на вниманието, което може да ви тласне по пътя на изкуствените подсладители и консерванти, които са истинско зло за вашето тяло. Вместо да мислите за калориите, мислете за чиста храна, която е близо до природата и пълна с хранителни вещества. Обърнете внимание на източника на калории, а не не броя им.

Почитайте краката си

Те са “командния център” на тялото. Бъдете мили с тях. Докато миете чинии или пишете на телефона си търкаляйте топка за тенис по стъпалото на единия крак, после по другия в продължение на пет минути всеки. Ако направите това ще отпуснете всички малки мускули, които държат цялото ви тяло през деня. Намалете броя часове, които прекарвате в мъчителни обувки. Високите токчета не само нараняват краката ви, а и цялото ви тяло – коленете, бедрата, гръбнака, шията, че дори и мозъка, защото когато нещо не ви е наред вие сте кисели. Когато се събуете винаги оставяйте краката си да починат малко.

Зехтин в салатата е по-добре от зехтина в тигана

Добрите, хранителни мазнини, които получавате от чистия зехтин се променят, когато той се нагрява. Това не означава, че е лошо да използвате зехтин когато готвите, но топлината просто отнема част от неговите магически свойства. За максимални ползи за здравето използвайте зехтин в салатата си.

Движете се по 5 минути на всеки час

Лесно е да се каже и трудно да се направи, но се опитайте да си го поставите за цел. Напишете го на листче, което да стои пред вас, навийте си аларма или каквото е нужно, за да не забравяте. След 55 минути работа, станете и се разходете малко или пък изкачете няколко стълби. Това прекъсване също така дава почивка и на мозъка ви така че е добре не само за схванатото ви тяло, но и за продуктивността ви.