5 тайни, които трябва да пазите от колегите си

5 тайни, които трябва да пазите от колегите си | Диана image 2

Вижте за какво не трябва да говорите в офиса

Може би сте чели различни статии, за това кое може да подразни вашите колеги, за това как да се сприятелите с тях и за това как да отсявате добронамерените от завистливите.

Вероятно обаче не си давате сметка, че вашите колеги също трупат дневник с информация за вас самия. Те може да са ваши приятели и да са ви много близки, но все пак не прекалявайте с откровеността си в общуването с хората, с които работите.

По-разумно е да ограничавате разговорите си по някои определени, по-деликатни теми.

Ето и няколко конкретни неща, които не трябва да споделяте с хората в офиса:

1. Политическите си убеждения.

Работата обикновено не е мястото, където е добре да говорите за вашите политически възгледи, както и да коментирате горещи социални и обществени теми. Приемете, че колегите ви вероятно имат различни възгледи от вашите и подобни теми могат да създадат напрежение в екипа ви.

2. Хронични болести и медицински състояния.

Има някои заболявания, които не са често срещани и хората могат да се чувстват неудобно, ако някой около тях ги има. Въздържайте се от споделяне на информация с вашите колеги относно медицинското си досие и особено, ако приемате лекарства за хронична болест. Най-малкото могат да тръгнат слухове от недоброжелатели, че заради заболяването си, не изпълнявате работата си ефективно, а това въобще да не е така.

Do_you_love_gossiping_366670535

3. Злоупотреба с алкохол или наркотици.

Ако някога в миналото си сте злоупотребявали с алкохол или наркотици, това е тайна, която трябва да запазите за себе си. Хората все още слагат стигма на индивиди, които са се борели с някакъв род зависимост. По принцип това е чувствителна тема и е по-добре да не очаквате разбиране. Освен това тази информация може лесно да бъде използвана срещу вас.

4. Информация за размера на заплатата си.

Повечето служители са наясно, че не трябва да коментират заплатата си със своите колеги, но някои все пак го правят. Дори с някой ваш колега да сте в много близки отношения, пак има шанс той да ви завиди, ако получавате повече от него или пък вие да се почувствате зле, ако той получава повече от вас.

5. Финансови или семейни проблеми.

Ако останете без покрив над главата си или започвате тежък развод – потърсете съчувствие от приятели и близки, но не и от колегите си. Личните ви проблеми веднага могат да бъдат интерпретирани в службата ви като мотив да работите по-малко. Опитайте се да се въздържате от споделянето на прекалено лична информация за вашите проблеми и премеждия, защото след време ще съжалявате, че сте я споделили.
Tialoto.bg