6 причини защо мъжете избягват идеалните жени

Разбира се, идеални хора не съществуват, но има такива, на които са наистина прекрасни. Много от нас имат в обкръжението си жени, които наистина си имат всичко, но въпреки това са сами и нямат човек до себе си. За това си има обяснение, ето и какви са причините мъжете да ги избягват:

1. Независими са и са си самодостатъчни донякъде

Жена, която е свикнала да бъде сама, няма нуждата от непрекъснато внимание. Тя има своите хобите, интереси и приятели и мъжът до нея не е нужда номер едно в живота й.

2. Не си губят времето

Да ходят на срещи, да пишат дълги есемеси или да стоят вечер до късно и да говорят празни приказки по телефона. Те имат график и задачи, които не търпят отлагане.

3. Прекалено хубаво, за да е истина

Мъжете понякога се страхуват точно от този сценарий – да се съберат с жена, която е умна, сексапилна, забавна и като цяло… мечта за всеки мъж. Чувстват комплекс за малоценност и страх, че могат да я изгубят.

4. Твърде остър ум

Мъжете изключително много се затормозяват от сериозни и задълбочени мисли, които анализират връзката, в която се намират. Умните жени не се пускат по течението, те има много изисквания, опасения и тревоги, върху които мислят и за които имат нужда да говорят. Докато мъжете предпочитат по-простичките взаимоотношения – ако се обичаме, да сме заедно!

5. Едва ли ще са добри домакини

Малко или много мъжът търси до себе си жена, която хем да е перфектната домакиня и майка, хем да остане вечно секси, поддържана и разкрепостена. В лицето на независимите жени те не могат да видят образа на добра домакиня и се притесняват, че може да не създадат домашния уют, за който всеки мъж мечтае.

6. Страх от превъзходство

Мъжете искат да бъдат номер едно, да ги гледат с обожание и те да са водещите в една връзка. Ако до тях има блестяща жена, може и да ги заслепи, което изобщо не би се отразило добре на мъжкото его.

Източник: Actualno.com