6 фън шуй съвета за цветята и дома

6 фън шуй съвета за цветята и дома | Диана image 7

Балансът и хармонията са водещи идеи за фън шуй. Цветята у дома са един от начините за постигане на това равновесие около вас. Вижте 5 полезни фън шуй съвета за дома и цветята.

Кактусите и останалите бодливи растения не бива да се държат в центъра на дома или градината, защото създават напрежение и правят хората по-агресивни. Поставете ги в близост до входната врата или на балкона, за да ви предпазват от зли сили.

кактус-3

Казват, че цветето Монстера (филодендрон) помага на човек да подреди мислите си и да разсъждава трезво. Може да разположите растението в зоната на Здравето.

monstera-deliciosa

Бегонията помага на хората да общуват по-лесно, като ги прави комуникативни, остроумни, освободени. Поставете растението в зоната на Славата.

begoniya

За да отключите творческото мислене и въображението, аранжирайте дома със светлосини теменужки, китайска роза или орхидея.

saintpaulia

В работния кът поставете фикус – той ще ви помогне да се съсредоточите по-лесно. Палмите в зоната на Мъдростта пък ще ви направят по-организирани, а драцената ще ви предпази от песимизъм и ще ви направи по-уверени.

Dracena

В Зоната на Семейството поставете саксия с алое – цветето създава приятна атмосфера и има положителен ефект върху отношенията между членовете на семейството.

4c8765bee08060533af727dacf844e1b

Христина Спасова