6 закона на кармата, които ще преобразят живота ви

6 закона на кармата, които ще преобразят живота ви | Диана image 1

Кармата е абстрактно понятие за повечето от нас. Много често хората свързват кармата с един Бог или божества, които раздават добра и лоша карма. Нека си представим, че животът е като една кутия. Когато правим нещо добро, ние поставяме нещо добро в кутията. Когато правим нещо лошо, ние поставяме нещо лошо вътре.

През целия си живот на случаен принцип ние теглим различни неща от кутията. Колкото повече е доброто, което сме направили, толкова по-вероятно е да извадим нещо добро от кутията.

Но не всичко е толкова просто. Ако днес сте извършили няколко добри дела, не е задължително да бъдете възнаградени за това, нито пък е задължително да бъдете наказани, ако сте направили нещо лошо. Има нещо много по-важно от всекидневните дейности. Става въпрос за това как живееш целия си живот.

Ето кои са основните 6 кармични правила, които ще преобразят живота ви:

1. Вие не можете да получите това, което искате, без да действате.

Това е нещо, което всеки от нас забравя в някакъв момент, но това е истината. Ако искате нещо в живота, трябва да сте активни, за да го постигнете. Не са много нещата, които просто ще паднат в скута ви. Вместо да разчитате на случайността, по-добре е да сте активни и да преследвате целите си.

2. Вие сами контролирате себе си.

Вие не може да контролирате това, което правят другите, но вие сте отговорен за собствените си действия. Вие и само вие!

Снимка: Thinkstock

3. Вашият живот е ваше собствено творение.

Вашият живот си е ваше творение, както контролът над него е във вашите собствени ръце. Вие решавате как ще върви и ще се развива животът ви. Вие сами държите контрола на вашата съдба.

4. Историята ще се повтаря и повтаря, докато не се поучите от грешките си.

Едно от основните правила на кармата е, че докато не си научите урока, ще продължавате да правите същите грешки. Историята се повтаря и ще се повтаря, освен ако не си вземете поука.

Снимка: Thinkstock

5. Целите ви няма да имат никаква стойност, освен ако не сте работили усилено за постигането им.

При създаването на нещо ценно, то всъщност няма да има никаква стойност, освен ако не сте работили усилено по него. Истинската стойност на нещата не идва от това колко струват, а от вложената енергия за тяхното постигане.

6. Най-големите победи са от полза за всички.

Ако това да спечелите някоя битка е страхотно за вас, то най-големите ви победи помагат на всички, а не само на някой отделен човек или само на вас. Помислете за кармичното влияние на връщане към общността, която ви дава нужната подкрепа, за да спечелите още по-трудни и по-важни битки.

Източник: Една.БГ