7 стратегии да се отървете от лошата си карма

Тежката карма може да ни хване в капана на същите стари модели, като ни дърпа към едни и същи типове хора, работни места, болести, събития, злополуки и ненужно бреме. Много необходимо прекъсване в кармичния цикъл може да настъпи, когато анализираме личната си карма и предприемем необходимите стъпки, за да я разрешим. Приложете тези седем стратегии на практика, за да се освободите от настоящата си карма и да проявите нова реалност:

1. Идентифицирайте своята карма.

Всеки от нас е обвързан с уникална карма, която ни заключва в нежелани обстоятелства. Първата стъпка в обръщането на вашата карма е да определите областите от живота си, които се чувстват в застой. Дали в кариерата ви не можете да пробиете или любовна връзка, която просто няма да продължи напред? Прекалено дълго ли сте страдали от същите борби с определени членове на семейството?

Помислете честно за вашите пречки и разберете къде се крие проблемът ви. Ето и няколко съвета по въпроса: Кога и как започна всичко това? Първата стъпка към разплитането на кармичните ви възли и напредването към истинския ви потенциал е да стигнете до корена на проблема.

2. Прекъснете връзките с токсични хора.

Животът е достатъчно сложен: Не позволявайте на грешните хора да го усложняват още повече! Ако енергията на друг човек не се чувства „правилна“ и той постоянно ви натоварва, вие дължите на себе си и на кармата си да го оставите да върви по своя весел път. Това не означава, че трябва да създавате неприязън между вас и друг човек, но трябва учтиво и с уважение да се дистанцирате и да поставяте граници с хора, които ви носят повече вреда, отколкото полза.

3. Учете се от (и поемете отговорност за) грешките си.

От другата страна на монетата, когато признаете собствените си грешки, ще започнете да усещате промяна в енергията си. Поемането на отговорност може да бъде трудно, защото егото ви не обича да бъдете обвинявани. Започнете постепенно, като одитирате миналите си грешки и обмисляте как бихте могли да направите нещата по различен начин следващия път, когато възникне подобна ситуация. Това не означава, че трябва да се чувствате виновни или да се занимавате с миналото, а просто, че в бъдеще трябва да обещаете първо да се консултирате с кармата си, когато се сблъскате с решение.

4. Правете неща, които подхранват духа ви и предизвикват благополучие на всяко ниво.

Върнете се и успокойте вътрешното си дете, като правите неща, които се чувстват добре: Яжте подхранващи храни, спортувайте редовно, спете много и отделяйте време, за да утихнете и да размишлявате всеки ден.

5. Опълчете се на слабостите си.

Ние естествено се възприемаме като слаби в определени области и силни в други. Може би смятате, че сте добри в това да угаждате на другите, но не сте добри в това да отстоявате себе си. Това, което не осъзнавате, е, че вашите слабости са вашите тайни силни страни: те ви определят точно толкова, колкото и по-ценните ви черти.

Не се превръщайте в „жертва“ на вашата уязвимост – това приканва към всякакви кармични сценарии, които играят върху вашата чувствителност. Вместо това, развийте смелостта да се противопоставите на паденията си и да поемете юздите на кармичните модели.

6. Предприемете ново действие.

Понякога сме толкова заклещени в определен начин на съществуване, че не виждаме очевидните му недостатъци. Забавете достатъчно, за да забележите дали старите ви начини на правене на нещата вече не ви носят полза. Ако не са, време е да промените поведението си.

Действането с принцип е най-простият и най-подценяван начин за компенсиране на всички кармични дългове и генериране на положителна карма. Правете добро, дори когато не се очаква. Когато се съмнявате, действайте така, както бихте искали другите да действат спрямо вас.

7. Прощавайте на всички.

Лошата карма се подхранва от негодувание и ви кара да привличате хора, които ви дават още повече причина да се озлобявате. Често се чудим защо не можем да избягаме от колелото на негативността: Защото избягваме истината, че нашите емоции са тези, които ни въртят в такива цикли. Да простиш означава да се отделиш – от гнева, горчивината и разочарованието, които таиш вътрешно.

Всеки човек води своите кармични битки. Колкото по-скоро идентифицираме източниците на нашата неуредена карма и предприемем действия, за да я разрешим, толкова по-скоро ще преживеем чудото на освобождението, за да изпълним по-голямата цел на живота си точно сега.

Автор: Кармен Хара, д-р

Кармен Хара, д-р, е лицензиран клиничен психолог, интуитивен съветник и автор на седем книги, включително Ръководството за взаимоотношения на кралиците на Кармата и бестселъра Everyday Karma. Тя е представена в множество публикации като The New York Times, New York Post, New York Daily News, The