7 характерни неща за личностите със силна психика

Хората със силна психика не са безчувствени роботи. Те обаче възприемат трудностите по различен начин – извличат си уроци от тях и ги използват за мотивация. Ето няколко характерни за тях черти, посочени от LinkedIn.

1. Контролират емоциите си

Негативните емоции предизвикват вашата психическа сила на всяка крачка от пътя. Въпреки че е невъзможно да не чувствате емоции, от вас зависи как ще ги управлявате и държите под контрол. Когато позволите на емоциите да замъглят вашата обективна преценка, лесно може да изгубите решителност и самоувереност.
2. Не спират да се борят, дори когато се чувстват победени

Ако се откажете, когато нещата станат трудни, всеки следващ път става по-лесно да изоставите всичко и да се предадете без борба. От друга страна, ако дадете всичко от себе си, за да преодолеете трудностите, ставате все по-силни със всяко ново предизвикателство.

3. Вярват на своята интуиция

Има тънка линия между това да се доверявате на интуицията си и да бъдете импулсивни. Да вярвате на интуицията си означава да вземете предвид всички възможни гледни точки и да се доверите на способността си да вземете правилното решение, когато фактите не ви предоставят ясен и едностранен отговор.

4. Водят, когато никой не ги следва

Лесно е да давате насоки и да вярвате в себе си, когато имате подкрепата на останалите, но истинското изпитание за психически силните хора идва в запазването на решителност и постоянство, когато никой не вярва в това, което правят. Хората със силна психика вярват в себе си и поддържат курса, докато не спечелят подкрепата на другите.

5. Любезни са с хората, които са груби с тях

Хората със силна психика не позволяват на другите да ги обиждат, но това не означава, че са груби с тях. Вместо това те се държат с грубите хора по същият начин, по който и с всички останали, защото отказват да се поддадат на негативността и да изгубят контрол върху своето емоционално състояние.

6. Винаги поемат отговорност за собствените си действия

Хората са по-склонни да си спомнят как сте разрешили проблема, отколкото как сте го създали. Когато поемате отговорност, дори в случаите, когато може да си намерите извинение и да си измиете ръцете, вие показвате, че се интересувате повече от резултатите, отколкото от вашето его и имидж.

7. Винаги се фокусират върху детайлите 

Преглеждането на малките подробности може да бъде най-тежкото изпитание за вашата психика, особено когато сте изморени. Колкото по-трудни са предизвикателствата, толкова по-внимателни и концентрирани стават психически силните хора, особено когато става въпрос за числа и малки детайли.

инфо: expert.bg