7 причини да привличате грешните хора

Опитайте да сложите край на самотата и провалените срещи.

Съвременните свалки са доста по-различни от седянката или хорото на мегдана. Разходката в парка, вечерята в заведение, множеството барове и разнообразието от хора в социалните мрежи свързват хората повече от всякога. Ако сте ходили на много срещи, но винаги клонят към провал и чувство на самота, вероятно привличате неподходящите за вас хора. Ето какви може да са причините за това според терапевтите.

1. Създавате лъжлив образ за вас (в социалните мрежи и на живо)

Ако сте интроверт, който петък вечер гледа криминалета на дивана, вместо да отиде на дискотека – не го крийте. Семейните терапевти казват, че най-добрият начин да намерим подходящ партньор, е да не изневеряваме на себе си. Не е нужно да се причислявате към определена тълпа или да гоним строго определен типаж за партньор. Разкривайки себе си, ще привлечете хора, които са подобни на вас и харесвате.

2. Определяте се като “негоден” за любов

Още преди първата среща вече сте с нагласата, че тя е обречена. Тази негативна нагласа вреди на вас и наистина ви обрича. Увереността е секси и привлича. Не е необходимо да летите в облаците и да лъжете за личността си. Единственото, което трябва да направите, е да приемете, че няма “негодни” хора за любовта и това е една създала се в главата ви лъжа. Реалността е достатъчна, за да бъдете уверени. Усмивка и любопитство към партньора е рецептата за добра среща.

3. Изграждате мечтан образ за другия човек, преди да сте го срещнали

Ще се срещате с някого – направете го колкото се може по-скоро. Не си давайте време да развихрите фантазията си на база видяното от статуси и снимки във Фейсбук. Днес имаме възможност да се свържем с някого без да го познаваме, но това не означава, че трябва да развалим магията на реалното запознанство с множество очаквания и изисквания. Така сами ще се доведем до разочарование. Не се влюбвайте в представите си за някого, а просто го опознайте и вижте дали ще се влюбите в реалния човек. В противен случай сами се саботирате.

4. Търсите перфектната половинка

Няма перфектни хора и перфектни връзки. Не е нормално да очаквате човекът срещу вас да действа и мисли, както вие искате. А и така няма да е интересно. Хората, които можем да наречем наши половинки, не са копия на нас, нито проекция на желанията ни. Това са хора, с които съумяваме да балансираме различията си и да правим компромиси. Ние виждаме техните минуси и те нашите, но можем да ги приемем заради плюсовете. Важен е балансът, а не перфекционизмът.

5. Натоварени сте с емоционален багаж

Как да започнете нова връзка, ако емоционално още превъртате историята на предходната. Преди да опитате отново с някого, си изяснете добре, че миналото е зад вас и трябва да мислите за настоящето, защото то влияе на бъдещето ви. Емоционалният багаж може да идва и от родителите ви. Ако те не са примерът за щастливо семейство, не е нужно да живеете с мисълта за техните грешки. Мислете за себе си, а не за негативи от миналото и си дайте шанс.

6. Вашият тип е “емоционално недостъпен”

Харесвате си хора, които не искат да допускат никого до себе си. Вие се втурвате да им доказвате, че ще ги разберете или пък те са “лошите момчета”, които искате да поправите… Това не е реалистично и поставя двама ви в неравностойни позиции. Не търсите дете за превъзпитаване, нито е редно да се опитвате насила да променяте някого. Това праща послание към партньора, че не е достатъчно добър за вас, а ако и вие смятате така – не се занимавайте. Който иска да е с вас, ще ви допусне сам до себе си и ще промени това, което смята за вредно за отношенията ви по свое собствено желание. Всеки сам избира какъв да бъде и “недостъпните” искат да са такива, каквито са.

7. Търсите някого, от когото се нуждаете, а не който искате

Важно е да си изясните какво е връзката за вас. В нея не бива да виждате човек, който да задоволява нуждите ви и да ви прави цели. Партньорът ви трябва да е интересен за вас и равноправен с вас. Може да мислите, че имате нужда от емоционален покровител, но това не е функцията на човекът до вас. За да се окажете в една незаменима и здрава връзка, трябва да осъзнаете, че сами сте отговорни за щастието си. Така вероятно ще попаднете сред други очарователни хора, които биха се присъединили към вашия житейски път.

Източник: https://ladyzone.bg