7 знака, че пропилявате живота си

7 знака, че пропилявате живота си | Диана

Никога не отлагайте важните задачи и проблеми “за утре”!

Много хора си пропиляват живота без да го осъзнават. Ако имате и най-малкото съмнение, че това важи и за вас, трябва да се опитате да преструктурирате житейските си нагласи, преди да е станало твърде късно.

Мъдрите хора знаят, че “утре” е привилегия. Не винаги има утре, а дори и да има, не е гаранция, че пак няма да отложите нещата за следващото “утре”.

За това предприемайте всичко днес и не отлагайте важните задачи и проблеми. Ако наближавате 30-те или вече сте в 30-те си години, трябва да сте наясно, че времето ви за отлагане е отминало безвъзвратно и трябва да настъпите газта на живота на макс, ако не искате да го пропилеете.

Ето седем предупредителни знака, че пропилявате живота си:

1. Планирате, но не действате

Да мислите или имате намерение да предприемете действия и физически да ги предприемете са две различни неща. Едното е само на мисловно ниво и това няма да разреши проблемите ви. В действителност, човек трябва да реагира и действа проактивно, ако иска реално да задвижи живота си в правилната посока. Не мислете, а действайте.

2. Живеете в блянове и мечти

Много хора си позволяват да живеят в свят на фантазии и мечти, защото им е много по-лесно, отколкото да минават през болката от реалния живот. Никога не допускайте фантазиите да завземат властта над вашия ум. Ако трябва, накарайте някой да ви ощипе, за да се събудите. Не че има нещо лошо в мечтите, когато те са реалистични, но все пак вие трябва да живеете сега – към момента.

3. Оставяте се на отрицателните емоции

Не позволявайте негативните мисли, свързани с липса на пари, болести, лични проблеми и др., да управляват мозъка ви. Не забравяйте, че щастието ви зависи от вашите вътрешни нагласи. Ако се оставите на отрицателните емоции, те ще се превърнат във ваша реалност.

4. Позволявате външна намеса в живота си

Ако оставате приятелите и членовете на семейството ви да ви се бъркат в живота, то може би това не е за добро. Особено ако някои от тях ви действат като енергийни вампири. Забележете дали тези хора разширяват вашия кръгозор и ви действат конструктивно, или точно обратното – обезнадеждават ви, демотивират ви, мачкат ви и т.н.

5. Не можете да си подредите приоритетите

Много е важно да достигнете момент в живота си (пред да навършите 30 години), в който вече да можете да подредите приоритетите си по-важност и категории. Съсредоточете се върху своето бъдеще и върху бъдещите си цели и се запитайте какво е най-важно за вас. Научете се да управлявате финансите си умно.

6. Не помръдвате от зоната си на комфорт

Едва след като животът ви вече е станал много успешен, можете да спрете и да си починете. Ако обаче вечно гледате да не се напрягате много-много и изобщо не мърдате от зоната си на комфорт, едва ли ще стигнете далеч. Животът е борба, а мързелът и бездействието са загуба на време и потенциал. Успешните хора никога не се остават на течението. Те поемат рискове, опитват нови неща, полагат старания….

7. Не се грижите за здравето и съня си

Липсата на здрав сън забавя мисълта ни и ни лишава от енергия и фокус. Ако не сте здрави или сте вечно уморени, вие няма да можете да се съсредоточите върху живота си и да преследвате целите си. Поставете здравето си за свой основен приоритет.