Не е хубаво да се изхвърля храна.
Случва ли ви се да изхвърляте храна? Нещо се е развалило в хладилника ви без да забележете или пък не можете да оберете последните остатъци от соса или майонезата. Ето ви няколко съвета как да намалите похабяването на храна.
1. Намажете с олио яйцата
Натрийте яйчените черупки с олио преди да ги сложите в хладилника. Олиото ще пази яйцата свежи в продължение на още три до четири седмици.
2. Обелете джинджифила с лъжица
Дори бабуните и неравностите на корена от джинджифил са лесни за преодоляване с помощта на лъжица. Когато белите джинджифила по този начин ще имате красиви парчета обелен джинджифил и почти никакви отпадъци.
3. Дайте на тортата филия хляб
След като разрежете торта, използвайте клечки за зъби, за да покриете откритата част с парче хляб. Хлябът ще се втвърди и остарее, но тортата ще останете приятна и мека.
4. Пробийте лимоните
За рецепти, които се нуждаят от малко лимонов сок, пробийте кората с клечка за зъби и леко стиснете лимона, за да пусне сок. След това покрийте дупката с парче тиксо и съхранете все още пресният лимон в хладилника за по-нататъшна употреба.
5. Дресинг от майонеза
Добавете олио или зехтин, оцет, подправки и билки към остатъците майонеза в буркана и разклатете. Ще получите моментален кремообразен дресинг за салата, а бурканът ще бъде чист.
6. Скрий чесъна и лука в хартиени торби на дупки
Те ще останат свежи в продължение най-малко на два месеца без да поникват.
7. Съхранявайте нарязаното авокадо с нарязан лук
Сярата от лука пази авокадото да не покафенее. Ако поръсите с малко ябълков оцет също върши работа.
8. Съхранявайте ябълките и картофите заедно
Етиленът от ябълки пази картофите да не покълнат.