8 брилянтни кухненски трика, които ще ви помогнат да хабите по-малко храна

8 брилянтни кухненски трика, които ще ви помогнат да хабите по-малко храна | Диана

Не е хубаво да се изхвърля храна.

Случва ли ви се да изхвърляте храна? Нещо се е развалило в хладилника ви без да забележете или пък не можете да оберете последните остатъци от соса или майонезата. Ето ви няколко съвета как да намалите похабяването на храна.

1. Намажете с олио яйцата

Натрийте яйчените черупки с олио преди да ги сложите в хладилника. Олиото ще пази яйцата свежи в продължение на още три до четири седмици.

2. Обелете джинджифила с лъжица

Дори бабуните и неравностите на корена от джинджифил са лесни за преодоляване с помощта на лъжица. Когато белите джинджифила по този начин ще имате красиви парчета обелен джинджифил и почти никакви отпадъци.

3. Дайте на тортата филия хляб

След като разрежете торта, използвайте клечки за зъби, за да покриете откритата част с парче хляб. Хлябът ще се втвърди и остарее, но тортата ще останете приятна и мека.

4. Пробийте лимоните

За рецепти, които се нуждаят от малко лимонов сок, пробийте кората с клечка за зъби и леко стиснете лимона, за да пусне сок. След това покрийте дупката с парче тиксо и съхранете все още пресният лимон в хладилника за по-нататъшна употреба.

5. Дресинг от майонеза

Добавете олио или зехтин, оцет, подправки и билки към остатъците майонеза в буркана и разклатете. Ще получите моментален кремообразен дресинг за салата, а бурканът ще бъде чист.

6. Скрий чесъна и лука в хартиени торби на дупки

Те ще останат свежи в продължение най-малко на два месеца без да поникват.

7. Съхранявайте нарязаното авокадо с нарязан лук

Сярата от лука пази авокадото да не покафенее. Ако поръсите с малко ябълков оцет също върши работа.

8. Съхранявайте ябълките и картофите заедно

Етиленът от ябълки пази картофите да не покълнат.