Човешкият организъм е създаден да живее между 120 и 180 години! Как да ги доживеем?!

Човешкият организъм е създаден да живее между 120 и 180 години! Как да ги доживеем?! | Диана image 1

70-годишният Дамян Глуховски прави 719 преси, плува 3 километра и пробягва 5!

Възможностите на човешкия организъм са неизчерпаеми. Притежаваме, но не използваме генетичните си заложби за живот от 120 до 180 години. Колко поразителни могат да са резултатите, ако имаме стратегия и воля да използваме физическия си капацитет, доказва Дамян Глуховски от Асеновград. Нестандартна личност, той съчетава в себе си философа, еколога, спортиста, откривателя, писателя. Никой не може да даде 70 години на този жилав атлет със завидна енергия. Дамян Глуховски е създател на Българска динамична йога. Уникалният нашенски метод включва гимнастическа система от дихателни и физически упражнения, нов начин на мислене, нова ценностна система, съобщава “Марица”. Методът е подробно изложен в едноименната му книга, трета част от поредицата “Път към съвършенството”. Системата включва практични съвети как да се излекуваме от различни заболявания, как да поддържаме тялото и психиката си в перфектно здраве до края на живота си, как да се преборим с убийствения стрес.

Голяма е разликата между традиционната, индийска йога и българския вариант, обяснява Глуховски. При индийската система упражненията са перфектни, но изискват специална подготовка и години труд, за да се постигнат добри резултати. При Българската йога упражненията могат да се изпълняват от хора на всякаква възраст, без специална подготовка, при спазване на принципите постепенност и постоянство. Огромни са и философските различия на двете системи.

До своята уникална система Глуховски стига сам, в опита си да се пребори с дузина болести. Преди 25 години мъжът е полуинвалид, а здравният му картон е истинска енциклопедия от заболявания. Лекарите вдигат ръце пред дископатията му, гръбначният му стълб е с ред стърчащи остри шипове. Гастрит, язва, камъни в бъбреците, пиелонефрит, прекаран хепатит А, хипертония, хронично главоболие са само част от богатата колекция на Глуховски. Към това се прибавят и ефектите от 24-те години стаж в старото КЦМ, където се е натъпкал с отрови от цялата Менделеева таблица.

Асеновградчанинът доказва, че с воля и здравословен живот може да победи всяка болест. Създава свои упражнения, тренира усилено, часове наред. Усилията на асеновградчанина са възнаградени – днес кръвното налягане на Глуховски е като на младеж, а показателите на кръвта са перфектни. Няма и следа от натрупано олово и други отрови. За 70-годишния Дамян не е проблем да се покатери без стълба на 10-метрово черешово дърво за резитба, да пробяга повече от 5 километра с добро темпо, да преплува 2-3 километра, да направи еднодневен 50-километров преход в планината. Редовните му тренировки включват гимнастически упражнения, бързо ходене в планински терен, бягане, коремни преси, лицеви

опори на парапет. Между тренировките пише книги и развива и овощарски бизнес – грижи се за черешова градина от 30 декара. Няма никакво чудо в това, че се излекувах сам – всеки може да го направи – с воля, постоянство, умерена диета и подходящи упражнения, смята Дамян.

Мъжът с дузина болести качва летвата още по-високо – има няколко световни рекорда за Гинес с класически коремни преси. През 2012 г. на 68-годишна възраст той прави 719 коремни преси без прекъсване в рамките на 47 минути – рекорд, който едва ли ще бъде подобрен скоро.

Дамян винаги е готов да помогне със съвет на хората, амбицирани да променят живота си. Заради огромния интерес към уникалната му система Глуховски разработва допълнен вариант на книгата “Българска динамична йога”, която ще бъде издадена на български в началото на идната година, а след това и в чужбина. Творбите на Глуховски са получили висока оценка от БАН. Сред известните почитатели на методиката на асеновградчанина е видният учен и общественик проф. Огнян Сапарев. Глуховски е живо доказателство за неограничените възможности на тялото и психиката.

//www.youtube.com/watch?v=9Cox4OIYEbQ