Чувства, които се отразяват зле на психиката ви

1 Потиснатост и обреченост – колкото повече си мислите, че сте нещастни, онеправдани и злочести, толкова повече ще ставате такива.

2. Безпокойство – по закона на вероятностите всичко лошо или хубаво може да ви се случи във всеки един момент независимо дали сте подготвени и дали го искате. Така че колкото повече се безпокоите толкова по–зле се чувствате и се оказва, че е без причина.

3. Липса на организираност – винаги закъснявате за срещи, в дома и на бюрото ви цари пълен хаос, не можете никога нищо да намерите – както се чувствате в ежедневието вероятно се чувствате и вътре в себе си.

4. Раздразнение – хората, които са перманентно изнервени са податливи на по-чести депресии и по-трудно се справят с трудностите и обикновените неуредици в ежедневието си.

5. Липса на цел в живота – независимо към какво се стремите – било то да станете президент или просто да си купите кола – трябва да имате такъв стремеж, за да има какво да ви води напред, В противен случай блуждаете като свободен електрон съвсем безцелно.

6. Цинизъм – хората, които са подозрителни и отрицателно настроени към всичко и всички неминуемо се чувстват зле, защото използват прекалено много сили и енергия, за да изпитват отрицателни емоции.