25 неща, които трябва да спрете да правите още днес!

25 неща, които трябва да спрете да правите още днес! | Диана

Когато спрете да следвате грешните пътеки давате шанс на добрите неща да се случат. Вижте от какво да се откажете за да се подобри живота Ви:

1. Откажете се да бъдете перфектни – Истинският свят не възнаграждава перфекционистите, той награждава хората, които си вършат нещата.

2. Откажете се непрекъснато да се сравнявате с останалите – единствената личност, с която трябва да се състезавате, сте самите вие.

3. Откажете се от живеенето в миналото и притеснението за бъдещето – Сега е единственият гарантиран момент за вас. Животът е сега! Не го изпускайте!

4. Откажете се от оплакването – Направете го! Веднага!

5. Спрете да таите злоба – Злобата е загуба на перфектното щастие.

6. Откажете се от чакането – Това което не започнем днес, няма да бъде завършено утре. Знанието и интелигентността не струват нищо без действие.

7. Откажете се от лъжата – В дългосрочен план истината излиза наяве. Или вие притежавате вашите действия или вашите действия в крайна сметка ще ви притежават.

8. Откажете се от избягването на грешки – Единственото нещо, което наистина може да ви нарани, е да изберете да не правите нищо просто, защото ви е твърде страх да не сбъркате.

9. Откажете се да казвате: „Не мога” – Както е казал Хенри Форд: „Няма значение дали мислите, че можете или мислите, че не можете: и в двата случая сте прави.”

10. Откажете се да бъдете всичко за всеки – Да накарате човек да се усмихне може да промени света. Може би не целия свят, но неговия свят. Започнете с малко! Започнете сега!

11. Откажете се да мислите, че не сте готови – Никой никога не се чувства на 100% готов, когато се появи подходящия момент. Защото повечето възможности, които ви се откриват в живота ви принуждават да израствате извън зоната на комфорта си, което означава, че в началото няма как да се чувствате напълно комфортно.

12. Откажете се да си поставяте малки цели – Много хора си поставят малки цели, защото се страхуват от провал. Ироничното е, че именно поставянето на толкова малки цели ги проваля.

13. Откажете се да правите всичко сами – Вие прекарвате по-голямата си част от деня с други хора. Ако работите заедно вие ще бъдете в пъти по-способни и силни, отколкото ако го правите сами.

14. Откажете се от покупките на неща, от които нямате нужда – Управлявайте парите си, за да не стане така, че парите управляват вас. Не харчете, за да впечатлите останалите. Не живейте живота си в опит да се заблудите както и да ги заблудите, мислейки, че богатството се измерва с материални неща.

15. Откажете се да обвинявате останалите за вашите проблеми – Степента, до която можете да живеете мечтания живот зависи от степента, в която поемате отговорност за собствения си живот. Когато обвинявате останалите за това, през което сте минали, вие отричате отговорността – вие давате на останалите власт над част от живота ви.

16. Откажете се да правите от мухата слон – Един от начините да се провери дали нещо си струва да се обмисли е като си зададете следния въпрос: „Дали това нещо ще има значение след една година? След три години? След пет години? Ако отговорът е не – няма за какво да се тревожите.

17. Откажете се да се опитвате да живеете така, както очакват другите – Работете над това да надхвърлите собствените си очаквания. Всичко останало ще си дойде на мястото.

18. Откажете се от манталитета да избирате “по-лесния път” – в днешно време има твърде голяма склонност да се намират “бързи решения”. Например да взимате хапчета за отслабване, вместо да започнете да правите упражнения и да ядете правилно. Няма вълшебен прашец, който може да отмени трудолюбието, старанието и фокусираната и отдадена работа.

19. Откажете се да правите обещания, които не можете да изпълните – Не си позволявайте да правите обещания, които са над възможностите ви. Всеки път изпълнявайте повече от това, което се очаква от вас.

20. Откажете се да сдържате мислите и чувствата си –  Хората не могат да четат мисли. Те никога няма да разберат как се чувствате, освен ако не им кажете.

21. Откажете се от заобикалките – Казвайте каквото мислите и мислете, каквото казвате. Комуникирайте ефективно.

22. Откажете се да избягвате промяната – Независимо дали е добра или лоша ситуацията, с която се сблъсквате сега, тя ще се промени. Това е единственото нещо, за което може да сте сигурни. Така че приемете промените и разберете, че промените се случват поради някаква причина. Няма винаги да бъде лесно или очевидно в началото, но в крайна сметка ще си заслужава.

23. Откажете се от чувството, че сте нещо повече – Никой не е по-висш от другите хора в този живот. Всички дишаме един и същи въздух. Ние получаваме, толкова колкото даваме. Ние получаваме, това което си заслужим.

24. Откажете се да чакате до последната минута – Тези които се провалят с планирането, планират да се провалят.

25. Откажете се да бъдете драматични – Стойте настрана от драмите на останалите хора и не си правете сами такава без причина.