10 неща, които веднага трябва да спрете да правите

10 неща, които веднага трябва да спрете да правите | Диана

Някои наши навици, които смятаме за нормални, всъщност ни причиняват стрес и тъга. Ще бъде много по-добре, ако ги преустановим, смята Каролин Маул, която е lifestyle and fitness coach, или иначе казано: дава съвети на хората за по-добър живот и здраве.

Вижте кои 11 неща трябва веднага да спрем да правим, според нея:

Спрете да се съпротивлявате на промяната

Промяната е важна част от процеса на нашето израстване. Когато се отказваме от промяна, ние отказваме един шанс, който ни дава животът и който може да е за по-добро.

Спрете да се опитвате да контролирате всичко в живота си

Споменаваме го веднага след номер едно, защото, когато казваме, че не бива да се страхуваме от промяна, трябва да споменем и, че има неща, които можем да променим и такива, които не можем. Можете да промените мислите и отношението си, но не можете да промените неща като времето, фондовата борса, другите. Ако се опитвате да манипулирате нещо, което не е по силите ви, само ще си навлечете стрес.

Спрете да си измисляте извинения

Извиненията са глупави. Не си измисляйте такива само и само да спечелите време или да избегнете неприятно задължение. Решете дали ще направите нещо или няма да го направите и толкова.

Спрете да търсите вината в другите

Вие сте отговорни за вашата съдба на 100%, защото дори някой да ви е повлиял за дадено решение, в крайна сметка вие вземате крайното мнение. Ако мислите, че някой друг ви влияе зле, просто спрете да контактувате с него/нея и се обградете с положителни хора.

Спрете да се оплаквате

Оплакванията са загуба на време и само ще ви донесат негативни мисли, от които главата ви няма нужда. Ключът към успеха е да се концентрирате над положителното, над това, което можете да постигнете. В живота най-вероятно получавате това, над което фокусирате вниманието и мислите си. Ако се фокусирате над мрънкане, ще получите още повече неща, за които да мрънкате.

Спрете да критикувате

Няма перфектни хора. Ако виждате само лошото в хората и в житейските ситуации, ще ви бъде трудно да сте щастливи.

Спрете да се самокритикувате

Както казахме и в предишния параграф – никой не е съвършен. Каквито и негативни страни да имате, със сигурност имате и много положителни качества. Вярвайте, че заслужавате добро бъдеще, за да го получите. Спрете да искате да сте прави Не е нужно да се доказвате пред всички. Понякога е по-добре да оставите егото си на заден план. Връзките ви с хората ще пострадат, ако искате винаги да сте прави.

Спрете да съжалявате за миналото

Много хора не могат да се освободят от миналото. Те го търсят, искат да го върнат, имат фантастична представа за нещо, което са загубили. Това, разбира се, само им пречи да вървят напред. Направете си услуга сами на себе си и спрете да живеете в миналото.

Спрете да живеете за други хора

Вашият живот е уникален. Вие сте единствен на земята и имате поглед над нея, какъвто няма никой друг. Стараейки се да угодят на свои близки хора, някои заживяват чужд живот. Слушайте вътрешния си глас, а не хората около вас.

И не на последно място – започнете с всички тези 10 стъпки сега!!!