Д-р Пауло Убиратан: В никакъв случай не спирайте алкохола

Д-р Пауло Убиратан: В никакъв случай не спирайте алкохола | Диана

Ако да се ходи беше полезно, то пощальоните щяха да са безсмъртни.

Главния лекар в болницата на град Пуерто Алегре (Бразилия) д-р Пауло Убиратан напълно отхвърля повечето от това, което досега са ни говорили, че е полезно за здравето ни. В интервю за локална телевизия, той споделя шокиращи факти относно обмяната на веществата и така модерния през последните години здравословен начин на живот.

Специалистът буквално оборва масово разпространените правила за дълголетие като например диетите, бягането за здраве и въздържанието от алкохолни напитки. Той смята, че упражненията не удължават живота, а вегетарианството на практика е безсмислено. “В сърцето е заложен запас от издръжливост, който е за извършване на определен брой мускулни контракции. Не ги хабете за правенето на упражнения”, споделя в съветите си д-р Убиратан.

– Д-р Убиратан, твърди се, че упражненията на сърдечносъдовата система удължават живота. Това вярно ли е?

– Сърцето е създадено, за да изпълни определен брой съкращения. Не ги хабете за упражнения. Вашият жизнен период ще изтече независимо от начина на използване на тези сърдечни съкращения. Това е все едно да мислите, че може да удължите живота на колата си, карайки я с по-висока скорост. Искате ли да живеете по-дълго? Спете добре и уважавайте сиестата.

– Трябва ли да спрем консумацията на червено месо и да ядем повече плодове и растителна храна?

– Необходимо е да се разбере стратегията за повишаването на ефективността на храненето. Кажете ми, какво ядат кравите? Трева и царевица, нали? Така че една пържола всъщност е най-ефективния начин да получите растителна храна в своя организъм. Ако пък предпочитате да приемате зърнени храни – яжте пилешко месо.

Вижте още:   10 начина да се отървем от лошото настроение

– Трябва ли да се намали употребата на алкохолни напитки?

– В никакъв случай! Виното се прави от грозде и понякога от други плодове. Брендито представлява дестилирано вино. Това значи, че от плодовете е премахната водата така, че да извлечете максимална полза от тях. Бирата пък от своя страна се прави от ечемик. Затова не се лишавайте и от бира.

– Каква е ползата от редовните тренировки?

– Моята философия е такава: ако не изпитвате болка – не правете нищо. Така сте си добре.

– Вредно ли е консумирането на пържени храни?

– В наше време храната се пържи предимно в олио. То е с растителен произход и продуктите, които се подлагат на пържене се потапят в него. Как може да бъде вредна допълнителното растително масло?

– Как фитнеса помага да се намали наднорменото тегло на хората?

– По никакъв начин. Единствения резултат от упражненията на мускулите е, че се увеличават размерите им.

– Шоколада вреден ли е?

– Шоколада се състои основно от какао, което също е растителна храна. Това е прекрасен продукт, употребата на който ви доставя наслада и щастие. Живота не бива да е просто пътуване към гроба с цел да пристигнете там в добро здравословно състояние, с атрактивна и добре запазила се външност. Най-добре е да тръгнете по пътя си с чаша бира в едната ръка и вкусен сандвич в другата и да завършите дните си след безкрайно правене на секс и с напълно изтощено и добре използвано тяло. И да признаете на финала, че това е било едно прекрасно пътешествие и наистина си е струвало да живеете.

Вижте още:   Приказка за Рибите

– Какво още бихте ни посъветвали?

– Ако дългото ходене пеш беше толкова полезно, колкото се твърди, то пощальоните щяха да са безсмъртни. Косатките плуват през целия си живот, ядат риба и пият вода, но въпреки всичко това са дебели. Зайците бягат и скачат без миг почивка, но живеят не повече от 15 години. Костенурките са мудни и много бавни. Те не бягат и нищо не правят, но въпреки това живеят до 450 години. Замислете се.