Как да надвием болката. Пет изпитани съвета.

Как да надвием болката. Пет изпитани съвета. | Диана

Болки в гърлото.

Ако страдате от болки в гърлото най-лесно ще се избавите от неприятното усещане ако масажирате ушите си. Не бързайте да отхвърляте идеята, само се сетете при кой лекар трябва да идете – уши, нос, гърло, нали?!

На всеки се е случвало някога да не чуе какво му се говори. Следва малка изненада: За да чувате, трябва да слушате с дясното ухо. Доказано е, че с него се възприема по-лесно говоримата реч, а с лявото музиката. При левичарите, разбира се това е точно наопаки.

Край на страха от игли
Има хора, които много се страхуват от игли когато се наложи да им се правят инжекции. Всеки има свой собствен трик как да си вдъхва кураж, но има един, валиден за всички – опитайте да кашляте. Проучванията показват, че хората, които кашлят по време на интравенозни инжекции, усещат по-малко болка (все пак опитайте се да не се движите за да не стане беля). Кашлицата причинява внезапно временно повишаване на налягането в гръдния кош, което променя функцията на гръбначния мозък, който трябва да достави сигнала до центъра на болката в мозъка ви.

Задръстен нос
При запушен нос има нещо просто, наречено метод на д-р Лиза де Стефано. Просто направете няколко пъти две прости упражнения – първо с език натиснете няколко пъти небцето, а след това с пръст натиснете точката между веждите. След около 20 секунди ще почувствате облекчение.

Лягане след обилна храна
Преяли сте, но трябва да си легнете. Добре, но след малко ще усетите голям дискомфорт. Проблемът е предотвратим, просто легнете на лявата си страна, тогава стомахът ви ще бъде по-ниска от хранопровода точка, така че няма да ви излязат киселини.

Без мехури при изгаряне
Мехурите при изгаряне могат да бъдат избегнати. Ако площта на изгарянето не е голяма, просто измийте добре здравата си ръка и с палец натиснете леко опареното място. Това ще накара вените по-бързо да се затворят, така че няма да ви излязат мехури.

Източник: AdMe.RU