Дълбокото неумение да бъдеш жена

Дълбокото неумение да бъдеш жена | Диана

Много е просто, ама е трудно, мамка му.

И аз се качих на третия етаж, където е доста проветриво, защото както обикновено не знаеш какво да правиш. А нещо отвътре те ръчка и подскача в стомаха ти. Видимо нищо не е се променило, освен че по лицето си съчетаваш пъпки и бръчки. Shit happens!

Всички, закръглили цифрата 30, си даваме съвети и вътрешно се убеждаваме, че няма начин житейският пъзел да не се нареди най-накрая. Ама трябва и ние нещо да направим, нали така? Аз лично смятам в следващите 10 години да отработя някои неща, на които преди се подигравах или не зачитах.

На първо място ще се науча да приемам комплименти. Без сигналното доматено червено, което завзема лицето ми, или пък гледането в една точка, а още по-малко нервния смях, придружен от

Верно ли, копеле, те кефи тая рокля на цветя!

Другото важно, което смятам, че решително ще облекчи ежедневието ми, е от време на време да оставям някой модерен пич да свърши мъжката работа. Дори да съм убедена, че ще се изложи, това си е негово лично право. Иначе просто заличаваме половете, ставаме всички машини или пък си предизвиквам ранна херния.

Обещавам да свикна с тялото си, което не е нито перфектно, нито екстремно грозно. Стига крайности! Просто тяло, с което живея. И да мога да облека костюм, просто в момента не искам. Между другото това, че изведнъж сменяш гардероба си на 25 с този на корпоративния свят, не те прави пораснал, поне вътрешно.

Дойде моментът да се отпуснеш и да позволиш друг да ти плати сметката, без да се бъркаш нервно или пък са дърпаш сметкодържача.

Мина времето, когато с другарчето събирахте стотинки и поръчвахте кола с две сламки в бара на НДК.

Да имаш си собствени пари, но ако някой те е поканил на вечеря, се приема с усмивка и добро настроение. Следващият път е твой ред

Ще стане дума и за секс, разбира се. Ако продължаваш да се състезаваш по време на интимни ласки, най-вероятно доста губиш. Това не е спорт, в който някой трябва да излезе отгоре. Само в буквалния смисъл е позволено, всичко друго е тийни поза. Помисли какво наистина харесваш, от какво имаш нужда и тогава със сигурност ще останеш доволен, както и човекът с теб.

Ето че и аз започнах да пръскам съвети, а уж и аз се учех. Спирам дотук и се хвърлям в дълбокото неумение да бъда жена.

Автор: Белослава Димитрова

Източник: http://goguide.bg