Докосването ми до кармичните връзки

Докосването ми до кармичните връзки | Диана image 5

Днес всичко ми е знаци, карма, ангелчета и подобни.🙂 Знак след знак. Е, новата година започна, но аз все още приключвам със старото. Новите планове започват от 22 Януари за мен, започването на Новата година според Хюман Дизайна. Време за още малко равносметка, събиране на старите поуки, а после имам намерение да ги затворя в кутия и да продължа към моето напълно ново АЗ🙂 Тази година носи усещането за различна. Така и започна.

Отдавна виждам, че интересът на хората към кармата е голям. Както е бил и моя. А преобладаващата кармична област са личните отношения, интимните. Темата за сродните души е едно от първите ми влечения. Несъзнателно копнежът е бил винаги натам, където и учех уроците – чрез личните взаимоотношенията. Именно там израстваме духовно, чрез тези връзки и уроци прогресираме. Макар че сродните души не е задължително да са наши партньори, те може да са роднини в този ни живот или приятели.

Кармичните отношения с партньори може би са най-силните. Променят ни напълно, а ако не успеем всичко се повтаря. За кармичните връзки се казва, че разлика в годините на партньорите от 5-10 години е показателна за наличие на такива. И целта е да продължим оттам, където сме свършили. Друго твърдение е, че чрез тази връзка или се стига до правилната посока в този живот или ни отклоняват от истинския ни път. За мен всичко е въпрос на избор и хармония в развитието. Защото реално никога няма да узнаем кой е правилният, кой грешният път. Добър е онзи път, който ни помага да се развием и да повишим цялостното ни съзнание, което ще повлияе и на другите по-късно. Признакът при тези връзки е,че всичко започва неочаквано, изненадващо и лесно.

„Взаимоотношенията се завързват изненадващо за двамата партньори или за единия от тях, както и за техните познати и роднини. Неочакваността е в това, че те могат да са съвършено различни по характер, темперамент, да са с различно социално и материално положение, да имат голяма разлика във възрастта. В друг вариант партньорите могат да се познават от години, но да вземат решение да се оженят съвсем изненадващо.
Взаимоотношенията се формират за много кратък срок от запознанството на влюбените (ден, седмица, месец). Това е ситуация, когато партньорите сякаш са били озарени от мисълта да се съберат. Такива отношения често са белязани с ефекта на хипнозата. Те започват така стремително, че човек не осъзнава напълно случващите се промени и едва след година или повече започва да възприема ситуацията съзнателно.”

вев

През годините са ми споделяли различни случаи в такива взаимоотношения. И навсякъде е напълно различно, но стъпките са подобни. И чудното е,че при такива взаимоотношения идва момент, когато го усещаш, че те са по-различни от всяка различна връзка. Те са пълни с патос, те ни вдигат и свалят бързо до небето, има моменти на неземно щастие и моменти на огромна болка.. И все пак след тях сме винаги други. Това са онези отношения, предизвикани от душа, която ни обича, това е договор, който сме направили с нея преди да дойдем тук. В нашият земен живот тази връзка учи, но няма за цел да остане.

Днес, след приключването на две важни такива, мога да кажа, че кармата е тежка, но красива. Защо ли?Защото чрез тях учим, защото има хора, които в този живот не се срещат с подобна, защото все пак водят до желания напредък на душите ни, и защото като хора усещането е силно, пълни с емоции и радост. Да, понякога изгарят, но затова и не се случват на всички. Идват при тези, които са си го поискали. Огромна е благодарността ми след тази връзка, понеже тя насочи живота ми в друга посока, тя ме доведе до „моето“ място, където беше писано да я изживея. Усещам напредъка, промяната, израстването ми след нея. Безценни са уроците.

Лично аз имах възможността да се докосна до най-чистата и безкористна любов, която не си и бях представяла, която не бях изпитвала никога и не знам дали ще изпитам отново. И въпреки това съм щастлива, че свърши, защото всяко нещо си има начало и край. А онова, което не е за теб е добре да си отиде, когато си свърши работата на тази Земя. И обръщайки се назад след тези уроци си отдъхвам, благодаря за уроците, преглеждам преживяното, събирам наученото и затварям кутията със спомени, която не е вече Тук и Сега🙂

За да отворим нова врата, за да дойде нов човек в животът ни, е наистина добре да сме почистили напълно, за да не привлечем подобното отново. А щом си готов го усещаш и ТО идва.

И уроците в такива връзки за силни… Ясно е, че най-уязвими сме пред близките ни, пред хората, с които можем да бъдем напълно голи и открити. И тук се сещам за изказването, че доверието се дава. То е безусловната вяра, че каквото и да кажеш и направиш няма да се използва срещу теб. Но точно в кармичните отношения това не важи. Там всичко е крайно и силно, любовта, секса, радостите. Моментите на покой са малко и може би само в началото. Основното е, че събирането с такъв човек става при най-абсурдните обстоятелства. Привличането ни е на душевно ниво, без да знаеш защо, все едно някаква сила и енергия те привлича. Усещаш даже и лекото случване на трудно-изглеждащи събирания/събития. Всичко има за цел да ни събере. Но дори и тук имаме избора.

Срещаме някой, познат ни е, усещаме привличането мигновено, то не е външно, привличането е на вътрешна основа. Вселената ни дава, ние имаме правото на избор. Това също е част от кармата. Това също е проявление на нивото ти на съзнание. Особено ако си излязъл от една такава кармична връзка и не си научил урока си, веднага ще ти се прати друг. Може би не винаги, но има и тази възможност. Тогава вече, ако имаш опита и познаването, че то пак е урок, имаш пълната отговорност за своя избор. Защото нищо не си отива напълно, докато не ни научи на нещо. Всичко е избор.

При мен всичко беше вълнуващо и бързо, запознанството стана при абсурдни обстоятелства и като че ли имаше и невидима помощ. В онези първи моменти никаква логика и обяснения не бяха подвластни на случващото се. Единственото, което виждам сега, е че съм се доверила на случващото се, едно усещане, което е толкова силно и дълбоко, че то ти стига. По време на тази връзка имах съмнения дали е сродна душа или душа близнак… После оставих подробностите без да търся. С течението на времето виждах, че трудностите се повтарят и ситуациите също. В такива моменти е много важно да бъдем, да бъдем съзнателно в ситуацията (дори и след това) и да помислим, кое е онова, което ни се показва, кое е онова, което ни дразни, кое е онова, което я предизвиква.

184338_3826334517444_157154086_n

Не пускаш лесно, защото има и обич. Едно усещане, което независимо, че го имаш от миналото с този човек, се усеща толкова силно дори и сега. Предполагам, че познаването на тези две души празви разделянето по-трудно, уроците също помагат за оставането заедно. Но вярвам, че в тези кармични взаимоотношения има обич, има невероятна силна и различна от човешката обич. Тази обич я усещаш с цялата си душа, защото с разума е нелогична. Тя е дошла да те учи, но ти я обичаш. Тази обич е от онези, които са извън всякви предели и граници. Тя няма нито минало, нито бъдеще. При теб тя е тук и сега. Докато си научиш уроците, докато пуснеш, докато покажеш, че си израстнал. Дори когато разбереш, че тя си отива, да я изпратиш с благодарност. Тя винаги ще е част от теб! Запомни това <3

Понякога не е лесно от първият път да бъдеш обективен за случващото се, но това е целта – ние и само ние можем да излезем от тази ситуация. Влезнали сме в нея с някаква цел. И сигурно сте имали усещането как усещаш, че нещо те дразни, не ти е добре, но си все още там. От психологична гледна точка са моделите, които привличаме – можем да бъдем жертви, манипулатори, просещи за внимание или обич и различни други прояви. Но погледнато от духовна точка е урок, който трябва да преодолеем. И понеже колкото и да сме духовни същества, тук живеем в материя, в материален свят, където проявите ни не са напълно само духовни. Именно там са уроците – да живеем като хора и обичаме с емпатия.

Опитите ми да изляза от тази връзка бяха успешни едва, когато усетих себе си празна от емоции. Не мога да обясня как се случи, защото това е вътрешен, понякога несъзнателен и мнооого индивидуален момент. Понякога съществуваше едновременно тъга, че ще загубя нещо „мое”, и нежеланието да си там, усещането за нещо свършило. Но мога да споделя основните неща, които научих.

282517_365586283538112_143662846_n

Кога пускаме?

  • Когато се научиш да обичаш и да разбираш себе си! Основното. Човек, който не познава себе си, който не умее да слуша вътрешният си глас, а после да действа в зависимост от сигналите, не е готов да излезе от ситуация. Обичта към себе си е многопластов процес с различни форми на проявление, но общото е познаване, приемане, емпатия към себе си.. Тези качества липсват на много хора, независимо дали са в кармична връзка или не.

Днес след години, справяйки се с трудни ситуации в живота ми, продължавайки с дълбоко опознаване на себе си чрез едногодишна практика като професионалист, мога да кажа че всичко започва оттам – колко обичаш себе си и как си го показваш.

Всеки успех, независимо дали е свързан с работа, любов, семейство, започва от познаване на емоциите ти, от това колко добре комуникираш с другите. Защото и езиковото разминаване много усложнява една кармична връзка. Там като че ли нещата са плачевно трудни, и енергията от кармата ги напряга още.

  • Когато си разбрал в каква ситуация си. Това да е последвано от търсене на повтарящи се модели на поведение. Вече има литература в интернет, която може да ви насочи за моделите, ако познаеете признаците. Но ако не успеете сами не се колебайте да поискате съвет от добре осведомено лице.
  • Когато започнеш да работиш в тази насока. Когато осъзнато контролираш поведението си и откриваш кое е полезното за теб. Открил ли си кое имаш за отработване в една връзка, нещата стават малко по-ясни. Нещата , които откриваме може и да не са обективни. Но запомнете – независимо колко е обективно или правилно вашето мнение вие живеете в съответствие с онова, което е вътре във вас, с вашите разбирания и емоции. Всяко нещо, постигнато от вас ще е правилното за вас в даден момент. Всеки се движи с негов ритъм и в тези отношения следвайте вашият ритъм. Когато си пуснал, усещането е друго. Чувстваш се нов човек, празен от всякакви емоции от миналото, празен от спомени или поне не усещаш влиянието им. Чувстваш тялото си леко и летящо. С пускането на тази връзка могат да си заминат и някои здравословни проблеми, ако си имал и са били свързани на психическо ниво с връзката. С мен се случи това „олекване“. Всичко, което ни напряга и е трудно, ни се отразява и на физическо ниво. Затова не е чудно, ако усетите промяната във физическото си тяло дори.
  • Уединението помага да се изчистят мислите и усещанията ви. Можете да опитате кой начин работи за вас, дали медитация на музика или на тихо. В такива моменти се опитайте да усетите кое е правилното за вас в тази ситуация. А изпразвайки умът от излишни мисли ще се приближите по-близо до вътрешният си глас и усещания.
  • Вярата, че всичко се случва с причина. В един момент, когато все нещо те връща в този процес и връзка, и се чувстваш неспособен да я прекъснеш, не ти остава нищо друго освен да се довериш на процеса. Следвай своят ритъм, защото за тези връзки рецепта няма. Всичко е въпрос на действие, съзнание и карма.

ae49379e683a00be2bf0d11370037838

Вярвай, че един ден, когато разчистиш отношенията си ще се усещаш хармоничен с всичко, което те заобикаля. Обожавам онзи момент, когато пак се завърнах към тази хармония. Осъзнавам, че всички сме свързани и все по-съзнателно гледам знаците. Знакът, че сте пуснали е, когато имате усещането, че никога не сте преживявали това или ви е много чудно, нещо което преди ви е било близко. Понякога такива ситуации се прикриват несъзнателно в подсъзнанието ни. Но важното е с каква нагласа живеем след тях.

Усещам тази нова година като година на пълна любов – на такава към себе си, на такава посветена първа на нашите нужди. Започнете от себе си, погрижете се за вашите нужди първо. Човек привлича онова, за което е готов. Ако сте прекъснали подобна връзка не бързайте да създавате нова. Някои теории споменават за привличане веднага на подобни модели отново. Дайте си време и за да разберете какво научихте, как да продължите, какво засилихте в себе си, развихте ли нещо…

Написаното в тази статия няма за цел да определя каквито и да е теории и модели. Написаното тук е базирано на личен опит и усещания. Ще се радвам, ако мога да бъда полезна с нещо. Ще се радвам и на обратна връзка и мненията ви. Също така и на споделените ви лични истории, ако желаете да бъдат публикувани🙂

Вярвайте в Процеса❤

Автор: Видислава Тодорова