Доц. Марчев обясни защо инфарктите и хипертоничните кризи през лятото намаляват

Доц. Марчев обясни защо инфарктите и хипертоничните кризи през лятото намаляват | Диана

Дори и да не доведат до желаният резултат, опитите за отслабване удължават живота.

“Горещините също така намаляват и апетита. Това с българския инат е най-сигурният механизъм за сваляне на килограми. След като ги намалите, ще ви е и по-хладно, понеже мастната тъкан топли”. Това заяви в ефира на БНТ доцент Сотир Марчев.

„Инфарктите през лятото намаляват, хипертоничните кризи също. Докторите излизаме отпуска, защото сега има по-малко работа. С други думи, радвайте се на живота, движете се и бъдете щастливи”, каза доцент Марчев.

„Всеки човек трябва да се движи, желателно е да подберем нужния момент. Рано сутринта е перфектното време за разходка. Като човек спортува сутрин, той стимулира метаболизма. Той е по-полезен и харчи повече енергия, за да не напълнява”, заяви експертът.

„Сега е моментът, ако имате климатик, да си го ползвате. Не трябва обаче да духа точно върху вас, за да не причини схващане. Важно е да го изчистите добре. Не настройвайте климатика в колата под 25 градуса, защото това е стрес за организма ви”, сподели експертът

„Температурните амплитуди са приятни за моето ухо. Сега е едно чудесно време. Трябва да живеем здравословно и да научим децата си на това. С изпотяването губим електролити, затова е хубаво да ядем плодове и зеленчуци”, отсече доцентът.

„Не дръжте течност в пластмасови бутилки, които примерно държите в колата си. Сега е моментът да ги изхвърлите. Това иначе може да доведе до рак на гърдата, защото пластмасата изпуска различни вещества при нагряване”, обясни експертът.