Eто такъв мъж искат жените

Медиите ни засипват с еталони за красота и още от най-ранната детска възраст оформят представите ни за красивото. Културата и средата, в която сме израснали, също повлиява на представите ни, защото никой не се ражда с ясната идея какво е красиво.

И все пак въпросът за женската и мъжката красота постоянно ни вълнува – нас, а и учените, които се питат какъв мъж искат жените.

Културата е важен фактор за представата ни за красотата, но първото проучване, за което ще ви разкажем днес, се провежда в три държави – Китай, САЩ и Великобритания, и се стреми да бъде по-мащабно. То е проведено главно от Института по генетика към Китайската академия на науките.

Проучването се е провело в две стъпки. Първо учените са показали множество фотографии на мъже и жени на доброволците. Участниците в проучването трябвало да оценят привлекателността на тези хора и да им дадат оценки от 1 до 9. На втория етап учените от Китайската академия на науките добавили към снимката и заплатите, които тези хора получават. След това помолили участниците отново да оценят хората на фотографиите.

Ясно е, че в първата част на проучването доброволците са оценявали чисто физическото привличане, докато във втората се вижда и каква тежест има социалното положение.

Както можете да предположите, данните и от трите държави показват, че привлекателността на хората се увеличава с техните заплати. Това е валидно най-вече за мъжете, чиято привлекателност се увеличава с нарастването на тяхната заплата. Причината за това е, че от хилядолетия мъжете са тези, които издържат семействата си, и жените свързват високата заплата със сигурност, а и с много удобства.

Какво друго са открили учените? Прочетете по-надолу:

Красивата външност е важен фактор при избора на партньор, но изобщо не е най-важното нещо за жените. Всъщност много често дамите не възприемат прекалено привлекателните мъже като сериозни партньори, а по-скоро като любовници за кратко време.

Чувството за хумор е изключително важно за жените, по-важно от красивата външност. Забавните мъже са смятани и за по-интелигентни.

За дългосрочни връзки жените предпочитат мили, грижовни и алтруистични мъже – такива, които правят добрини и са любезни с околните.

Жените предпочитат по-възрастни мъже заради техния опит и заради по-големите им финансови възможности.

Няма единодушно мнение за брадата – голяма част от жените смятат, че тя прави мъжа по-сексапилен, но за други жени тя е направо отблъскваща. Така че, господа, правете каквото искате с брадата си – и за двата варианта си има пътници.

Жените харесват мъже с кучета!

Мъжете, които се правят на недостъпни в началото, се възприемат като по-интересни от дамите.

Рискованите и героични дела също повишават привлекателността на мъжете, особено ако става дума за спасяването на нечий живот. Затова и пожарникарите са толкова неустоими.

Белезите също се възприемат като нещо сексапилно, тъй като се свързват с авантюристични и опасни приключения.

Дебелите вежди са секси! Да, знаем, това звучи нелепо, но учените твърдят, че дебелите и тъмни вежди придават повече мъжественост на господата и така ги правят по-привлекателни.

Източник: https://dama.bg