Ето какво ще се случи с тялото ви, ако ядете ябълки няколко дни!

Ето какво ще се случи с тялото ви, ако ядете ябълки няколко дни! | Диана image 2
Знаете ли този израз: „Една ябълка на ден, държи доктора далеч от мен“? Той съвсем не е случаен. В него има страшно много истина! Ябълките са супер плодове, които се грижат за здравето, красотата и добрия ни тонус. И ако забравяте да си ги хрупате често, ето 5 причини да промените това…
Ябълките подпомагат отслабването
Те съдържат огромно количество фибри. Не веднъж сме споменавали колко важни са те за красивата и слаба фигура! Фибрите подпомагат перисталтиката на стомаха и червата, а така се грижат и за линията. Дори само 1 ябълка на ден ще ви помогне да сте по-слаби и стройни.

Ябълките поддържат нивото на захар в организма в норма

Това отново се дължи главно на голямото количество фибри в тези плодове. Благодарение на тях, ябълките подпомагат бавното освобождаване на захарта в тялото, и така поддържат нивото ѝ в норма.

139536754218307

Ябълките подмладяват и разкрасяват

Или за да сме по-точни – те намаляват вероятността от преждевременна поява на бръчки, а благодарение на процианидин В-, съдържащ се в тях, те стимулират растежа на косата.

Ябълките намаляват риска от рак на гърдата

Това сочи ново изследване! Според него опасността от онкологичното заболяване намалява при 17% от случаите, ако се консумира 1 ябълка на ден. Ако те са 3, рискът намалява с 39%, а при 4 плода дневно с 44%.

Ябълките са мощни антиоксиданти

Ценните вещества, които се борят с вредното въздействие на свободните радикали, се съдържат в огромни количества във вкусните плодове.