Тридневна диета с ябълки, кисело мляко, овесени ядки и мед

Тридневна диета с ябълки, кисело мляко, овесени ядки и мед | Диана image 2

Ябълките ги има в изобилие във всеки сезон, затова винаги е идеалното време за диета, която се основава именно на тях и техните здравословни предимства. Диетата с ябълки е една от най- лесните, именно заради краткостта и резултатите, които дава. Ябълките имат минимално количество калории, и за времето от 3 дни можете да изгубите до 5 кг. Калият и ябълковата киселина са супер тандем за изгаряне на калории, подобряване на метаболизма и регулиране на храносмилането. Глюкозата пък, която съдържат в изобилие, поддържа кръвната захар на необходимото ниво, а пектина в тях прочиства организма.

Какъв е планът за тази диета с ябълки?

Първият ден закуската нека ви бъде съставена от кисело мляко с една лъжица мед и три парчета ябълки. За втора закуска изяжте обикновен кейк и една ябълка, докато обядът може да бъде обилен. Пригответе си 140g. риба, една ябълка, портокал и целина. Следобедната закуска се състои от 85g. краве сирене и 1 ябълка, а за вечеря подгответе два сандвича от ръжен хляб с мед и една чаша кисело мляко.
natural-apple-cranberry-almond-detail-sflb

Вторият ден започнете с 30g. овесена каша, 130ml. мляко, супена лъжица стафиди, една лъжица мед и 1 ябълка, а за втора закуска може да изядете още една порция. За обяд подгответе си една палачинка от мляко и яйца, която ще я напълните с настъргана ябълка и мед. За следобедната закуска изпийте 80g. обезмаслено кисело мляко и нарежете половина ябълка в него. Вечерята нека се състои от 40g. ориз смесен с половин банан и 1 ябълка.

Третият ден започнете с парче пълнозърнест хляб, 3 супени лъжици мед и ябълки, а за втора закуска рендосайте 1 ябълка в 140g. кисело мляко и добавете малко лимон и канела. За обяд хапнете 80g. печени пилешки гърди и 1 ябълка, ако сте гладни – може да хапнете няколко лъжици мед. Ябълките нека да бъдат и за следобедна закуска, а диетата завършете със свежа салата от 2 моркова, 1 ябълка, лъжица стафиди и 50g. обезмаслено сирене.

През тези три дни не забравяйте да пиете поне по един литър вода на ден. Ще се учудите колко по-лесно и по-здравословно ще се чувствате след само 72 часа