Феноменалната диета с кисело мляко

Феноменалната диета с кисело мляко | Диана

Диетата с кисело мляко на Ана Люк стана интернет феномен, за който от месеци се говори. Диетата се основава на пробиотиците в киселото мляко, които стимулира здравословно чревната флора, допълнително допринасяйки за бързо храносмилане, премахване на токсините и отслабване. С киселото мляко може да ядете и пресни плодове, но в никакъв случай не бива да хапвате високомаслени млека, уточнява тя.

Това е 3-дневен план на хранене:

1-ви ден
Закуска: Сутрин хапнете домашно плодово кисело мляко или обикновено с овесени ядки по ваше желание.
Обяд: Ориз със зеленчуци. Освен сол и черен пипер не добавяйте никакви подправки. За десерт хапнете плодово кисело мляко.
Вечеря: Преди лягане си направете салата от шунка и моркови. Нарежете един морков, ябълки и 50g шунка, смесете ги и овкусете със зехтин. След това добавете малко кисело мляко.

2-ри ден
Закуска: Салата от кисели краставички, нарязана на кубчета и една чаша кисело мляко.
Обяд: Месо на скара или на фурна. Добавете нарязани пресни печурки и пипер. Когато зеленчуците омекнат добавете кисело мляко, за да направите сос.
Вечеря: Смесете 2 чаши кисело мляко с малко горски плодове.

3-ти ден

Закуска: В чаша кисело мляко се смесват сирене, ситно нарязани ябълки и малко канела.
Обяд: Изпечете си 150g месо, а като допълнение направете салата от кисело мляко, краставици и малко горчица.
Вечеря: Сварете 100g паста, добавете 1 нарязана чушка и 1 варено яйце. Заедно смесете с малко кисело мляко.

Как тази диета влияе на здравето? Краткосрочнoтo ѝ прилагане със сигурност няма да попречи на здравите хора, но все пак не се препоръчва за по-дълъг период от време. Отслабването се постига единствено чрез ограничение на калориите и положителното въздействие на пробиотиците от киселото мляко.

Източник: www.analuque.com