Мазнините, които ни помагат да отслабнем

Възможно ли е да се храним, без да се лишаваме, и да сваляме килограми? Отговорът е…

…ДА!

Когато следваме хранителен режим, мисълта за мазнини ни плаши. Особено ако имаме големи очаквания от диетата, която спазваме. Да, но не бива, защото има храни, чиито съдържания на масти е здравословно и ни помага в борбата с излишните килограми.

Естествено, че всичко е на психическа основа. От нас зависи дали ще възприемаме храната като полезна или не. Едно е сигурно, организмът се нуждае от тези хранителни елементи, за да бъде тялото ни здраво и жизнено.

Лишението не е решение за красива фигура. И не забравяйте, не е важно количеството, а постоянството в здравословното хранете. Ден след ден – все хубави дни.

#Кокосово масло
Начинът, по който тялото ви усвоява мазнините, съдържащи се в маслото, ускорява метаболизма с около 15%. Можете да използвате кокосово масло за готвене, сладки изделия и дори дресинг за салата.

#Авокадо е източник на мононенаситени мазнини, които спомагат не само за свалянето на тегло, но и за понижаване на лошия холестерол.

#Сьомга
Всеизвесно е, че рибата е богата на много ценни мазнини, които спомагат за свалянето на излишните килограми, но тя допринася за цялостното здраве и сила на организма.

#Зехтин
Зехтинът е здравословен и богат на мононенаситени мазнини. Освен, че ще отслабнете, ще подобрите и здравето на сърцето си.

#Макадамия е изключително вкусна ядка, съдържаща значително количество мононенаситени мазнини, които горят мазнините и борят лошия холестерол.

#Бадеми
Много изследвания доказват, че бадемите са изключително полезни по време на диета. Те съдържат много хранителни витамини и минерали, сред които витамин Е, желязо, магнезий и калций.

#Жълтъци
Те осигуряват 100 процента от мастноразтворимите витамини А, D, E, и K, както и калций, желязо, цинк, биотин, тиамин, фолиева киселина на, и витамини 6 и 12.

Източник: https://ladyzone.bg