5 храни за перфектна фигура, здраво сърце и гладка кожа

5 храни за перфектна фигура, здраво сърце и гладка кожа | Диана

Благодарение на тези храни ще изглеждате добре, а освен това ще сте със здраво сърце и кожа.

В разгара на летния сезон всеки иска да изглежда перфектно. За страхотна фигура обаче е важно да подбираме продуктите, с които се храним. EatingWell публикува 5 храни, които ще ни помогнат да свалим излишните килограми, а освен това са прекрасни за здраво сърце и кожа.

1. Зелен фасул

Зеленият фасул е много богат на фибри, които са верен приятел в борбата с килограмите. Доказано е, че жените, увеличили приема на фибри, отслабват много по-лесно. Ягодите, малини и нахутът също са богати на фибри.

2. Сьомга

Сьомгата е една от най-богатите на Омега 3 мастни киселини храна. Тя стимулира защитата на кожата от UV лъчи. Тази храна и полезните й вещества действат като щит срещу вредните лъчи на слънцето.

3. Боровинки

Ако ядете по една купа боровинки (малини или ягоди) всеки ден в продължение на 8 седмици, ще повишите нивата на полезния холестерол. Освен това ще се понижи кръвното налягане, което е прекрасна новина за сърцето.

4. Диня

Според проучване храните, богати на вода, са много подходящи при сваляне на килограми. С 92% вода в състава си, динята е богат източник на витамин C. Краставиците и ягодите също попадат в тази категория.

5. Домати

Храните, богати на витамин C – като домати, ягоди и броколи – са тайната за гладна кожа. Приемът на подобни храни намалява риска от състаряване и сухота на кожата.