Напитка прочистваща кръвта и подобряваща работата на сърцето през летните жеги, препоръчана от Проф. Чирков

Напитка прочистваща кръвта и подобряваща работата на сърцето през летните жеги, препоръчана от Проф. Чирков | Диана image 1

Проф. Чирков даде много ценни съвети за здравето и тази уникална рецепта за здраво сърце!

Лятото и жегите са истински бич за хората и особено за тези, които страдат от високо кръвно или проблеми със сърцето.

И тази година проф. Чирков не пропусна да предупреди българите да внимават много и да не излизат на слънце, за да пазят здравето, сърцето си и дори живота си.

За здраво сърце той препоръчва основно пиенето на поне три литра вода на ден, стоене на сянка и приема на много таратор – всеки ден, поне по два пъти той е добре да бъде в менюто ни.

здраво сърце

Проф. Чирков даде много ценни съвети и една изключителна рецепта за здраво сърце

Има обаче и една рецепта за здраво сърце, която той препоръчва горещо, защото тази съставка е един от най-мощните чистачи на кръвта и спомага за подобрение работата на сърцето и сърдечния мускул. Става дума за билката календула или позната ни най-вече като невен.

Тази билка има доказани качества за подобрение на вътрешните органи и специално за здраво сърце. Особено полезен е приемът ѝ през лятото, когато организмът е силно изтощен и страда от непосилните климатични промени.

Рецептата за здраво сърце с помощта на календула е много лесна. Просто трябва да вземем две големи лъжици сух цвят от календула и да ги залеем с една чаша вряща вода (добре е тя да бъде минерална). После оставяме сместа да се запари.

Когато се охлади трябва да я прецедим през тензух, цедка или марля, а самата течност да оставим да заври на бавен огън за броени минути.

Важно е да знаем, че невенът е най-добрият съюзник в битката с хроничните болести и е истинско природно чудо за лечение.

Тази настойка за здраво сърце е добре да се приема поне по веднъж на ден в продължение на минимум два месеца, или докато траят жегите.