Проф. Чирков: Пет пъти в седмицата си правете този чай против възпаления в организма!

Самият проф. Чирков признава, че той и цялото му семейство редовно пият този чай против възпаления в организма.

Професор Чирков неведнъж е давал полезни и дори животоспасяващи съвети за това как да поддържаме здраво сърцето си и как да се предпазим от редица заболявания.

Самият той не отрича, а напротив – напълно подкрепя природните лекарства и силата на много от природните рецепти и билки. Нещо повече – професор Чирков, както и цялото му семейство от години пият чай, помагащ против възпаленията в организма.

В началото са си го поръчвали от Германия, но професора е категоричен, че всеки е способен да го приготви и сам у дома, при наличието на съответните билки.

Особено полезен и ценен за него е лимфатичният очистващ чай, който пречиства едновременно лимфната течност и кръвта, които са жизненоважни за целия ни организъм. Приемът на този чай възпрепятства появата на множество възпаления в организма, водещи до различни и много сериозни болести.

Чаят се прави от пет грама от Червен корен (още познат като Цеанотус или американски чай), 10 грама цвят от билката Червена детелина, пет грама от билката Ехинацея, 10 грама парченца Лимонена кора и 5 грама от корен от джинджифил.

Всички те се смесват и се заливат с половин литър вряща вода като се оставят да престоят в нея за двадесет минути. След това течността трябва да се прецеди. От нея се пие два пъти дневно по половин чаша. Най-добре е да се консумира преди хранене.

Има обаче и друг чай, който се препоръчва от професор Чирков, и който помага против възпаления, предимно на черния дроб и далака, както и при нервност, психическа умора и задържане на течности в тялото.

Този чай се прави от билката върбинка като ни трябват две лъжици нарязани стръкове от нея, които поставяме в 0,5 литра вода. Варим не повече от 5 минути, а като изстине, прецеждаме и пием преди хранене по 100 грама. Добре е този чай да се приема 4 пъти дневно.

Двата чая против възпаления в организма се пият поне пет дни в седмицата, за да дадат възможно най-бързи и ефективни резултати. Почивка се прави след като са минали поне два месеца. Приема им се спира за четири седмици, след което курсът на лечение се повтаря.