Преборете киселините с джинджифил и мента. Вижте и други натурални лекове за различни болки…

Преборете киселините с джинджифил и мента. Вижте и други натурални лекове за различни болки... | Диана

Ананасът потушава изгарящата болка в ставите.

Всички знаем, че храната е от съществено значение за здравословното ни състояние. Тя обаче има и лечебни свойства. През вековете хората са лекували различни болки с помощта на храната.Вижте от кои болежки може да се отървете с помощта на съответните хранителни продукти.

Ананас

Изгарящата болка в ставите потушете с ананас. Пресният плод съдържа ензима бромелин, който намалява възпалението и укрепва ставите. Направете си плодова салата с ананас или просто си хапнете парченце от плода и ще почувствате облекчение.

Джинджифил и мента

Стомашните болки може да са вследствие от морска болест, лошо храносмилане, гадене, газове. Всичко това се повлиява благоприятно от джинджифила. Полезна идея е да си направите ментов чай и да прибавете към него от корена. Джинджифилът съдържа вещество, което успокоява стомашно-чревния тракт и болката. Ментата също помага при стомашни спазми и подуване на корема.

Боб и спанак

Салата от бял боб със спанак е отлично средство в борбата с всички мускулни крампи. Тя изобилства от основните хранителни вещества и снабдява мускулите ни с витамини, калий, магнезий и протеини.

Овес с банани и бадеми

Овесена каша с банани и бадеми е лечебната рецепта при киселини. Киселинният рефлукс дразни хранопровода, но тази лечебна каша неутрализира киселината. Овесените ядки са богати на фибри и абсорбират киселината, бадемите са киселинен неутрализатор, а бананите са ниско киселинни и също облекчават проблема.

Кисело мляко с боровинки

При болка вследствие на инфекция на пикочните пътища си направете неподсладен пробиотик от кисело мляко с боровинки. Защото млякото възстановява бактериалния баланс. Червените боровинки пък са антиоксидант и се борят с E.coli бактериите, които са честа причина за такъв тип инфекции, закрепвайки се за стената на пикочния мехур.

Ядки и черен шоколад

Микс от ядки и семена, сушени плодове и черен шоколад облекчават мускулните възпаления. Орехите намаляват С-реактивния протеин в организма, а бадемите и кашуто съдържат омега-3 мастни киселини, които са противовъзпалително средство. Сушените плодове и черният шоколад също помагат при мускулните възпаления.

Източник: Стандарт