10 ползи от редовната консумация на джинджифил

10 ползи от редовната консумация на джинджифил | Диана

Ако редовно пиете чай от джинджифил или го използвате като подправка за ястията, супите и салатите си, ще се радвате на много добро кръвно налягане. Джинджифилът намалява нивата на вредния холестерол в организма на човека и предпазва от образуването на тромби и съсиреци.

Укрепва и подобрява имунната система

Ако редовно използвате джинджифил, това ще ви предпази от редица заболявания. Джинджифилът не само ни загрява през студените дни, но може и да помогне в предизвикване на целебно потене по време на настинки и грипове. Немски учени са установили, че при потенето се получава един вид защита срещу някои микроорганизми, включително и срещу E.coli, Stahhylococcus aureus (често срещано кожно възпаление) и Candida albicans.

Влияе положително върху потентността
Джиджифилът е сочен за разпалващо страстите растение от стотици години. Той също така влияе положително върху мъжкото здраве. Редовната употреба на тази ароматна подправка влияе добре върху потентността. Пийте горещ чай от джинджифил и ще видите, че работи!

Позволява съчетаването на несъвместими храни без нежелани ефекти

В кулинарията е огромен проблем съчетаването на хранителните продукти, така че те да не довеждат до нежелани ферментация и гниене. На тази база се основава цялата система за разделно хранене и съчетание на храните. Добавянето на джинджифил блокира последиците от дискомфорт и интоксикация дори при най-нежеланите и рискови комбинации.

Има детоксикиращ ефект и е особено полезен при заседнал начин на живот

Джинджифиловият чай премахва токсините в тялото, а това може да ви помогне и да се отървете от някой излишен килограм. При заседнал начин на живот пийте повече чай от джинджифил, тъй като той стимулира кръвообращението и повишава температурата на тялото. Това ще ви зареди с повече енергия и ще се почувствате по-жизнени.

Освен за здравето, джинджифилът е полезен и за красотата.

Чаят от джинджифил поддържа кожата млада и свежа. Подобрява тонуса и зарежда с енергия, премахва токсините и помага за пречистването на кръвта. Чай от джинджифил повишава обмяната на веществата с до 25% и това го прави чудесен за отслабване.

Помага при раздразнен стомах и газове

Джинджифилът има антиспастично действие и много добре успокоява раздразнения стомах, подпомага изхвърлянето на газовете и решава проблема с подутия корем. Действа като пре-биотик и благоприятства за развиването на нормална, благородна флора в организма.

Джинджифилът може да ви донесе облекчение при болки в ставите

Джинджифилът съдържа много потентни анти-възпалителни съединения, наречени гингероли, което обяснява защо много хора, страдащи от остеоартрит и ревматичен артрит, изпитват облекчение след консумирането на джинджифил.

Помага да се справите с гаденето по време на пътуване както и със сутрешното гадене

Проучванията сочат, че джинджифилът е чудесно средство за справяне с гаденето по време на пътуване или сутрешното гадене. Това се дължи специално на лютите му съставки (джинджероли и шогаоли), които стимулират метаболизма и тонизират мускулите на червата.

Помага при травми и заболявания

Джинджифилът се препоръчва след травми и заболявания, тъй като спомага за преодоляването на болката и на възпалението и има силна възстановителна функция.

С джинджифила …

  • Ще се запасите с много витамини и микроелементи
  • Ще подобрите и регулирате храносмилането и правилното усвояване на храната
  • Ще укрепите имунната си система
  • Ще повишите температурата на тялото си и ще се заредите с енергия
  • Ще имате добър помощник в извайването на стройна фигура
  • Ще разпалите страстите в спалнята

Джинджифилът може да направи чудеса за вас, ако можете да преглътнете пикантността на този корен. С твърде силен аромат и вкус, за да се консумира директно, той се използва най-ефективно в чай или сок, а може да бъде и чудесна съставка в редица рецепти.