Джинджифил – райската билка

Джинджифил – райската билка | Диана

Здравословни ползи на джинджифила

От хиляди години билкари по цял свят използват корен от джинджифил за лечение на стомашни проблеми. Той е ефикасно средство срещу гадене, морска болест, липса на апетит, трудно храносмилане, газове и стомашни спазми, колит и киселини. Отлично се справя с дискомфорта след ядене.

Джинджифилът е отлично природно лекарство при редица възпаления (артрит, ревматизъм, хронични болки, респираторни и гъбични инфекции…), тъй като намалява количеството хормони, предизвикващи тези възплания.

Джинджифил – райска билкаДжинджифилът е затоплящо средство, идеално за стимулиране на кръвообръщението, за понижаване на високото кръвно налягане, за поддържане на кръвта разредена и за подобряване функциите на сърдечно-съдовата система.

Джинджифилът облекчава спазмите при менструални болки, главоболие, мигрена, зъбобол, треска и мускулни натоварвания.

Джинджифилът има анти-вирусни свойства, което го превръща в идеално лекарство при настинка и грип, при диария и замаяност, при хранителни натравяния.

Джинджифилът се смята за успешно анти-раково средство (особено при рак на яйчниците, на дебелото черво и на гърдата), което освен, че спира разпространението на раковите клетки, подпомага възстановяването след лъче- и химиотерапия.

Джинджифилът е подправка с  широк диапазон на ефективност върху човешкия организъм, което го прави безценнен помощник и при лечение на катаракта, аменорея, инсулт, ангина, хронична умора, кашлица, депресия, еректилни затруднения, безплодие, камъни в бъбреците, болест на Рейно и ишиас.

Джинджифилът може да се използва като имуностимулатор и като средство за превенция срещу зимните вируси и неразположения.