Намаляване на високото кръвно чрез изпитана натурална рецепта

Намаляване на високото кръвно чрез изпитана натурална рецепта | Диана

Този натурален лек помага много бързо. За кратко време кръвното налягане ще се върне към нормалното, а ефектът от лечението е доста стабилен и продължителен.

Слънчогледовите семки са богати на никотинова киселина (ниацин или витамин B3), който разширява кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението. Това е проверена рецепта от руската медицина.

Как се прави:

В подходящ съд сложете 500 грама добре измити сурови слънчогледови семки. Прибавете 2 литра студена вода и варете 2 часа. След това – охладете и прецедете.

Цялото количество изпийте за два дни. Разделете го на две равни части за всеки ден. Втората част е добре да приберете в хладилник, за да можете да я консумирате на следващия ден.

След използването на този лек, кръвното налягане много бързо се връща към нормалното. Но за по-добро, по-дълготрайно въздействие, се препоръчва редовна консумация в продължение на един месец.

Слънчогледовите семки са най-добрият източник на магнезий и затова представляват мощно средство за понижаване на кръвното налягане. Те също така съдържат фитостероли, които по естествен начин намаляват холестерола в кръвта, а така също и намаляват риска от поява и развитие на сърдечно-съдови заболявания.