Джинджифилова вода, която ще ни помогне да изгорим мазнините и да отслабнем

Джинджифилова вода, която ще ни помогне да изгорим мазнините и да отслабнем | Диана

Джинджифиловата вода е отлично средство за отслабване. Чрез нея ще изгорите излишните килограми, и в същото време – ще бъдете добре хидратирани. Тя не само ще помогне на организма ви да се изчисти от натрупаните токсини, но има и много други полезни ефекти върху здравето ни благодарение на съдържащия се в нея джинджифил. Това много полезно растение притежава противовъзпалителни, антибактериални и антиоксидантни свойства.  Противовъзпалителното му действие също помага за отслабването ни, тъй като натрупването на мазнини може да се дължи на възпалителни процеси в организма.

Други ползи от джинджифиловата вода:

1. Тази вода има облекчаващо действие при болезнени и подути стави – това се дължи на противовъзпалителното действие на джинджифила. Тази вода е много подходяща за хора страдащи от артрит.

2. Джинджифиловата вода предотвратява развитието на раковите клетки и други заболявания – благодарение на своето противовъзпалително действие, джинджифила подтиска развитието на раковите клетки. Той помага за предотвратяването на други заболявания като диабет, остеопороза и метаболитен синдром.

3. Джинджифиловата вода предпазва сърцето ни от редица заболявания – джинджифила предпазва сърцето ни по различни начини като например, понижава нивата на „лошия“ холестерол, разрежда кръвта и понижава повишеното кръвно налягане.

Ето как да си направим джинджифилова вода в домашни условия:

– 15 кубчета джинджифил (всяко кубче с приблизителни размери на страната 1 см )

– 450 мл вода

Сложете джинджифила и водата в тенджера и оставете да заврят. След това прецедете, оставете да изстине и пийте. Пийте по 1-2 чаши на ден.

Източник: steptohealth.com; health.onehowto.com; www.livestrong.com