Остеопатия – метод който лекува без противопоказания

Остеопатия – метод който лекува без противопоказания | Диана

Остеопатията е начин за откриване, лечение и профилактика на здравословни проблеми чрез преместване, стречинг и масажиране на мускулите на лицето, гърба, шията, ръцете, кракатa и ставите.

Остеопатите смятат, че начина, по който костите, мускулите и ставите работят заедно, може да засегне работата на всички други части на тялото. Те са на мнение, че техните процедури позволяват на тялото да се самолекува.

Остеопатите прилагат за лечение набор от техники, но не използват лекарства или операция.

Повечето хора, които виждат специалистите по остеопатия да вършат работата си, са на мнение, че това е обикновен масаж, но това не е точно така. Тази техника действа много добре при болки в гърба или други проблеми, свързани с мускулите и ставите. Някои остеопати твърдят също така, че този метод може да се приложи за лечение на широк кръг от здравни проблеми включително астма , проблеми с храносмилането и болка от различен характер.

Има доказателства, че остеопатията е ефективна за лечение на персистираща болка в кръста. Много лекари и невролози препоръчват именно остеопатията за лечение на този проблем. Налице са също така ограничени доказателства, че остеопатията е ефективна при възстановяването след операции на бедрото или коляното.

Сериозни нежелани реакции или усложнения след като са били приложени техники от остеопатията са изключителна рядкост и не са докладвани. За разлика от повечето методи, остеопатията е сравнително деликатна и не причинява болки при манипулация. Болните се чувстват много по-свежи и готови за всекидневни дейности. След тази процедура хората, които се оплакват от болки в гърба казват, че има доста добро ниво на облекчение на симптомите.

Болните, които имат болки в кръста не бива да забравят, че обездвижването е вредно и не се препоръчва. Колкото повече се движите, толкова по-добре. Може да са малки натоварванията, но е хубаво да ги има.

Друго много важно улеснение е, че болният може да бъде посетен от специалист по остеопатия у дома или в болничното заведение. Мобилността на тези специалисти предполага, че те мога да се отзоват по сигнал и за помощ по всяко време и на всяко място.