4 минути Х 28 дни и ще стопите мазнините и заздравите мускулите си

4 минути Х 28 дни и ще стопите мазнините и заздравите мускулите си | Диана

Ако искате да имате здраво и стегнато тяло, като на спортист или топ модел, следвайте тези правила! Приемете предизвикателството заедно с хиляди други хора и приведете тялото си в страхотна форма.

“Издържливост” е едно от най-ефективните упражнения за укрепване на средната част на тялото. На начинаещите това упражнение вероятно им изглежда, че е много лесно и затова често го пропускат. Тези упражнения топят мазнините и укрепват мускулите на гърба и корема, бедрата, ръцете и краката.

Ако искате да се сдобиете с тяло на топ модел, следвайте тези правила!

Най-важнoтo упражнениe за усилване на средната част на тялото e т. нар. планк (или „дъскa”) във всичките му разновидности. Като начинаещ, може би ще решите, че то е твърде елементарно и ще го пропускате често. Истината обаче е, че това упражнение действа по-добре от повечето класически упражнения за коремна преса и гори мазнините в коремната област, изпъва вътрешните и външните мускули на горната част на гърба, седалищните мускули и мускулите на краката и ръцете. Упражнението има почти същия ефект като лицевите опори. Мускулите ще се подсилят отвътре и ще станат по-здрави.

“Планк-предизвикателството” е замислено с постепенно увеличаване на времето за задържане в поза „дъска”, в продължение на 4 седмици. Ще започнете с време за задържане 20 секунди, като крайната цел е да удържите статичното положение до 4 минути. В последния стадий тялото ви ще бъде здраво и подготвено за нови предизвикателства, а контурите на мускулите ви ще бъдат значително по-ясно изразени.

Правилната поза е от съществено значение за успешното изпълнение на упражнението. Горната част на тялото трябва да е изпъната, когато се повдигате на лакти и пръстите на краката. Поддържайте правилната стойка с дълбоко дишане и с помощта на мускулите на корема и врата.

Още по темата: Какво е “планк” и защо това упражнение покори света.

Още информация как се правят упражненията можете да видите в следните клипове:

http://www.youtube.com/watch?v=Hwo1qGnyIUI